22 Şubat 2013 Cuma

İçine girdiği her tatlıya farklı ve lezzet dolu bir aroma katan Damla Sakızı ...
Bu muhallebi tarifinin en yakın arkadaşı da kendileri :)
Bir yandan akşam yemeğinizi hazırlarken diğer yandan ocakta kendi halinde pişip harika lezzetler sunmanızı sağlayacak çok ama çok kolay bir tarif.
Üstelik üzerini ister değişik soslarla,ister mevsim meyveleri ile dilediğinizce süsleyebileceğiniz her lezzete uyum sağlayan hafif bir sütlü tatlı ...


Bu tarifi içine damla sakızı koymadan da uygulayıp keklerin,pastaların üzerine veya kaselerin dibine bisküviler,kedi dili vs... koyup üzerini soslar,jöleler,meyveler ile süsleyip farklı şekillerde de sunabilirsiniz.

Ne Lazım ?
1 litre süt (5 su bardağı )
4 yemek kaşığı un 
1 paket vanilya 
1 veya 2 tane damla sakızı (aktarlar ve marketlerde satılıyor)
1,5 su bardağı toz şeker 
1,5 yemek kaşığı margarin 

Hadi Yapalım :)

  • Süt,un ve toz şekeri orta boy tencerede çırpma teli ile iyice çırpıp orta ateşte altını açıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde altını iyice kısıp margarin,damla sakızı ve vanilyasını ekleyip altını kapatalım 5 dk kadar mikserle çırpalım.
  • Servis tabaklarına eşit miktarda dağıtıp üzerini dilediğimiz sos veya meyvelerle süsleyelim,buzdolabında  30 dk kadar soğuttuktan sonra servis edelim.
Afiyet şeker olsun ... 





Tagged: , , , , , , , ,

23 yorum:

  1. çok çok güzel olduu:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba;
    Afiyet olsun çok çok sevindim bende :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir tarifti, yaptım ve yedikçe yedik ve bayıldıkkkkk
    Ellerinize sağlık
    PS: damla sakızlarım yoktu, bildiğimiz Falım'ın damla sakızlısından 3tanesini atıverdim, harika oldu:-)
    ÜmmüAli

    YanıtlaSil
  4. Sevgili ÜmmüAli Merhabalar ;
    Ne kadar memnun oldum anlatamam hem bu harika ve çoşkulu yorumuna hem de tadını lezzetini deneyip beğenmenize !!!
    Valla damla sakızı çözümün ise süpermiş harikasın
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. şekerli olmadı mı benim tarifimde 6 kaşık şeker demiş o yüzden :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de bugün yaptım üstüne de vişne sosu yaptım enfes oldu tarif için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  7. Ben de bugün yaptım üstüne de vişne sosu yaptım enfes oldu tarif için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  8. annem ısrarı üzerine deniyoruz :)

    YanıtlaSil
  9. yapacgz ins.simdi

    YanıtlaSil
  10. Ben beceremedim sanırım :/ Biraz cıvık ve çok şekerli bir tadı oldu. Tekrar deniycem bu sefer inşallah olur..

    Hilal

    YanıtlaSil
  11. Az önce yaptim ölcüler tam tuttu tarif icin tskler.

    YanıtlaSil
  12. ben dün eşime ve ilk kez muhallebi yaptım gerçekten beğendi ve çok şaşırdı kendisi de aşçı olduğu için benim yaptığımdan daha güzel oluş dedi teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  13. Simdi kalkıp yapıyorum yanliz pistikten sonra altina şeker ekeleyip ocakta yaksam da kazandibi mi olsa ?

    YanıtlaSil
  14. Simdi kalkıp yapıyorum yanliz pistikten sonra altina şeker ekeleyip ocakta yaksam da kazandibi mi olsa ?

    YanıtlaSil
  15. bir buçuk su bardağı koydum ama fazla geldi yine de şekeri. tabi her ailenin damak tadı farklı olabilir, bir dahaki sefere bir su bardağıyla deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  16. damla sakızı yerine normal sakız olur mu ???

    YanıtlaSil
  17. çoook güzel oldu ve ben 11 yaşındayım becerebildim

    YanıtlaSil
  18. ona bakılırsa bende 11 yaşındayım yaptım harika oldu
    GÖKÇE

    YanıtlaSil
  19. Valla bayilirim bole sutlu tatlilara kazandibi olsun tavuk göğsü olsun muhallebi yedim ama damla sakızlısini sadece okulda bi kere yedim simdi kendi ellerimle yapip aileme sunacagim insallah guzel gorunuyor yorumlariniza guveniyoruuum :))

    YanıtlaSil
  20. Kaç kişi için bu tarif?

    YanıtlaSil
  21. kaç porsiyon çıkıyor bu ölçülere göre?

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar ;
    4-5 kase kadar çıkıyor bu tariften kasenin büyüklüğüne göre değişiyor.
    Tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  23. bende aşcılık okuyorum okulda yaptık muhteşem olduu :))

    YanıtlaSil