20 Şubat 2013 Çarşamba

Malzemelerinden yapılış aşamalarına kadar tek tek fotoğraflayıp ölçüleri aman eksik veya fazla olmasın diye not alarak yaptığım-ız ( yoğurma işlemi sırasında sağ olsun eşimden yardım aldım ) denenmiş ve yiyenlerden tam not alan bir Çiğ Köfte Tarifi :)





Ne Lazım ? 
200 gr yağsız ve sinirsiz çiğ köftelik kıyma
4 su bardağı köftelik bulgur (en incesinden )
2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre acı veya tatlı biz tatlı kullandık )
1 yemek kaşığı domates salçası 
3 adet rendelenmiş domates 
2 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan 
5 diş rendelenmiş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı olarak azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz 
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
2 tatlı kaşığı nar ekşisi


Çiğ köfte yoğurma tepsisi (büyük marketlerde veya 1 milyoncularda var )
1 adet güçlü kuvvetli,sabırlı eş :)

Servis Yaparken 
Marul - Kıvırcık - Taze Nane -Limon 



Hadi Yapalım :)
Kıyma,rendelenmiş soğan,sarımsak,salçalar,baharatlar,sıvı yağ,ve ince bulguru çiğ köfte tepsisine alıp yoğurmaya başlıyoruz.Bulgurun yumuşama durumuna ve kıymanın baharatlar ile yoğrularak pişirilişine 45 dk ile 60 dk arası bir süre boyunca tavana atmadan :)) tadına bakarak yoğurma işlemini sürdürüyoruz.



Kıvamı ve tadı hazır olduğu sinyalini verince avucumuzda sıkarak çiğ köfte şeklini verip 1 saat kadar dinlendirdikten sonra  yeşillikleri ile birlikte servis ediyoruz.

Afiyetle ... 

Hamiş :Çiğ Köfte tepsisi ile yoğurma işleminiz daha kolay hale gelecektir.


Tagged: , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder