Malzemelerinden yapılış aşamalarına kadar tek tek fotoğraflayıp ölçüleri aman eksik veya fazla olmasın diye not alarak yaptığım-ız ( yoğurma işlemi sırasında sağ olsun eşimden yardım aldım ) denenmiş ve yiyenlerden tam not alan bir Çiğ Köfte Tarifi :)
Ne Lazım ?
200 gr yağsız ve sinirsiz çiğ köftelik kıyma
4 su bardağı köftelik bulgur (en incesinden )
2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre acı veya tatlı biz tatlı kullandık )
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet rendelenmiş domates
2 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
5 diş rendelenmiş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı olarak azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
Çiğ köfte yoğurma tepsisi (büyük marketlerde veya 1 milyoncularda var )
1 adet güçlü kuvvetli,sabırlı eş :)
Servis Yaparken
Marul - Kıvırcık - Taze Nane -Limon
Hadi Yapalım :)
Kıyma,rendelenmiş soğan,sarımsak,salçalar,baharatlar,sıvı yağ,ve ince bulguru çiğ köfte tepsisine alıp yoğurmaya başlıyoruz.Bulgurun yumuşama durumuna ve kıymanın baharatlar ile yoğrularak pişirilişine 45 dk ile 60 dk arası bir süre boyunca tavana atmadan :)) tadına bakarak yoğurma işlemini sürdürüyoruz.
Kıvamı ve tadı hazır olduğu sinyalini verince avucumuzda sıkarak çiğ köfte şeklini verip 1 saat kadar dinlendirdikten sonra yeşillikleri ile birlikte servis ediyoruz.
Afiyetle ...
Hamiş :Çiğ Köfte tepsisi ile yoğurma işleminiz daha kolay hale gelecektir.
Ne Lazım ?
200 gr yağsız ve sinirsiz çiğ köftelik kıyma
4 su bardağı köftelik bulgur (en incesinden )
2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre acı veya tatlı biz tatlı kullandık )
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet rendelenmiş domates
2 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
5 diş rendelenmiş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı olarak azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
Çiğ köfte yoğurma tepsisi (büyük marketlerde veya 1 milyoncularda var )
1 adet güçlü kuvvetli,sabırlı eş :)
Servis Yaparken
Marul - Kıvırcık - Taze Nane -Limon
Hadi Yapalım :)
Kıyma,rendelenmiş soğan,sarımsak,salçalar,baharatlar,sıvı yağ,ve ince bulguru çiğ köfte tepsisine alıp yoğurmaya başlıyoruz.Bulgurun yumuşama durumuna ve kıymanın baharatlar ile yoğrularak pişirilişine 45 dk ile 60 dk arası bir süre boyunca tavana atmadan :)) tadına bakarak yoğurma işlemini sürdürüyoruz.
Kıvamı ve tadı hazır olduğu sinyalini verince avucumuzda sıkarak çiğ köfte şeklini verip 1 saat kadar dinlendirdikten sonra yeşillikleri ile birlikte servis ediyoruz.
Afiyetle ...
Hamiş :Çiğ Köfte tepsisi ile yoğurma işleminiz daha kolay hale gelecektir.
0 yorum:
Yorum Gönder