6 Ağustos 2012 Pazartesi

Barilla çeşitlerinden bu sefer Mafaldine (Napoliten) denedim,markette önce şekline bayıldım zaten lezzetine şüphem yoktu.Yine kendi kendime uydurduğum sosla servis ettiğim tarifini de paylaşmak lazım Endinin Mutfağında ;

Makarna pişirme ile ilgili püf noktalarını şu yazımda vermiştim,isterseniz buradan da okuyabilirsiniz :)



Ne Lazım ?
1 paket Barilla Mafaldine 

Kıymalı Sos İçin
150 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 tane yeşil biber
1 tane domates
2 yaprak ince kıyılmış fesleğen (yoksa kuru fesleğen)
1 fiske toz şeker
Tuz

İsteğe bağlı olarak Sarmısaklı Yoğurt




Hadi Yapalım :)
1)Makarna tenceresinde Mafaldine makarnamızı pakette yazdığı gibi 9 dakika haşlayalım.Çok az yağ ile karıştıralım.
2)Makarnamız haşlanırken ayrı bir tavada 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile önce küçük doğradığımız soğanları,biber ve domatesleri pişirelim kıymasını ve baharatlarını ilave edip kavururken makarnanın suyundan 2 çorba kaşığı alarak suyu çekene kadar pişirelim.En son ince kıydığımız fesleğenleri de ekleyelim.
3)Servis tabağına aldığımız makarnanın üzerine kıymalı içten koyalım,üzerine de sarmısaklı yoğurtla servis edelim.

Afiyet Olsun 

Tagged: , , , , , , , ,

2 yorum: