Barilla çeşitlerinden bu sefer Mafaldine (Napoliten) denedim,markette önce şekline bayıldım zaten lezzetine şüphem yoktu.Yine kendi kendime uydurduğum sosla servis ettiğim tarifini de paylaşmak lazım Endinin Mutfağında ;
Makarna pişirme ile ilgili püf noktalarını şu yazımda vermiştim,isterseniz buradan da okuyabilirsiniz :)
Ne Lazım ?
1 paket Barilla Mafaldine
Kıymalı Sos İçin
150 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 tane yeşil biber
1 tane domates
2 yaprak ince kıyılmış fesleğen (yoksa kuru fesleğen)
1 fiske toz şeker
Tuz
İsteğe bağlı olarak Sarmısaklı Yoğurt
Hadi Yapalım :)
1)Makarna tenceresinde Mafaldine makarnamızı pakette yazdığı gibi 9 dakika haşlayalım.Çok az yağ ile karıştıralım.
2)Makarnamız haşlanırken ayrı bir tavada 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile önce küçük doğradığımız soğanları,biber ve domatesleri pişirelim kıymasını ve baharatlarını ilave edip kavururken makarnanın suyundan 2 çorba kaşığı alarak suyu çekene kadar pişirelim.En son ince kıydığımız fesleğenleri de ekleyelim.
3)Servis tabağına aldığımız makarnanın üzerine kıymalı içten koyalım,üzerine de sarmısaklı yoğurtla servis edelim.
Afiyet Olsun
Canım nefis bir makarna olmuş,ellerine sağlık.
YanıtlaSilTesekkür ederim :)
YanıtlaSilSevgiler