20 Haziran 2014 Cuma

Endinin Mutfak Dostları Merhabalar ;

Enginar zamanı gelmişken daha önce de verdiğim Enginar Tariflerine bir tane daha eklemek istedim :)
Tarif öyle pratik ve sonucu ile o kadar büyük lezzet vadediyor ki yaptığınızda bana hak vereceğinizden eminim !
Bu tarif Enginarı garnitür olmadan tam adı üstünde bir zeytinyağlı kategorisinde ...



Daha önce vermiş olduğum Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi (Uzman TV 'den videolarına da ulaşabilirsiniz )
Enginar Dolması Tarifimde bu linklerde :)

Ne Lazım ?
5 tane Enginar
Yarım demet dereotu (3-4 sap üzerini süslemek için ayıralım)
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 tane küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Yarım limon suyu
1 su bardağı içine 1 çay kaşığı un katılmış su
1 tane ince doğranmış kuru soğan

Hadi Yapalım :)
  • Enginarları 4'e bölüp zeytinyağlıyı pişireceğimiz kaba alalım,üzerine ince doğranmış soğan,tuz,kesme şeker,sızma zeytinyağı,yarım limon suyu ve 2 su bardağı su (1 bardağına 1 çay kaşığı un katalım) ekleyip dereotunuda ince ince doğrayıp kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim
  • Pişirme süresi 20 dk kadar sürüyor daha fazla pişerse çok yumuşak olup biraz daha püreleşebilir tercih sizin :)
  • Pişen Zeytinyağlı Enginarımızı piştiği kapta soğuttuktan sonra servis kabına alalım ve ayırdığımız dereotlarını da ince ince doğrayıp süsleyerek servis edelim.
Afiyetle ...




Tagged: , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder