23 Mart 2012 Cuma

Ekmek ekmek olalı böyle lezzetli muamele görmedi ! Neler uğramadı ki şehrine ;sarmısak ,tereyağı,bol baharat...Hadi birlikte bu şehirde bir yolculuk yapalım :)


Ne Lazım ? (Bu tarif yarım ekmek ile yapıldı istenilen ölçüde çoğaltılabilir )

Yarım bayat ekmek
2 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı pul biber (acı sevenler ölçüyü çoğaltabilir)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı baharat çeşnisi (aktar ve pazarlarda rahatlıkla bulunabiliyor)

Hadi Yapalım :)
Teflon tavada tereyağımızı eritip sırası ile  sarımsak ve baharatları ekleyip tereyağı ile karıştırıyoruz 1 dk kadar birlikte pişirip minik kareler halinde doğradığımız bayat ekmeklerimizle kavurmaya başlıyoruz . Ekmekler yağı  ve baharatları içine çekip renkleri değiştikten sonra altını kapatıyoruz ve ekmeklerimiz servise hazır :)

Hamiş : Bu ekmekler özellikle çorbaların yanında minik kaselerle servis edildiğinde sofranızda fark yaratacaktır benden söylemesi !
Hamiş 2 : Bu sayede evimizdeki bayat ekmekleri değerlendirmiş oluyoruz :)


Tagged: , , , , , ,

3 yorum:

  1. Ooooh tam çorbalık olmuş bunlar gerçekten, elceğizlerine sağlık!Ben sade yapardım ama bu daha lezzetli olacak.

    YanıtlaSil
  2. Bayat ekmekleri değerlendirmek için süper, elinize saglık...

    YanıtlaSil
  3. Tesekkur ederim ,denediğiniz zaman lezzeti ile ilgili yorumlarınızı da merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil