Endinin Mutfagı Dostları Merhaba;
Biz ailece ''denizden babam çıksa yerim'' diyenlerdeniz...Anlayacağınız üzere dün akşam yemeğimiz yine denizden çıkmıştı :)
Bu tarifim her zaman yaptığımızın aksine daha sade ve kolay ama çok lezzetli bir karides güveç ...Hem de kısa sürede sofranıza koyabileceğiniz bir lezzet.
Ne Lazım ?
Malzemeler istenilen ve sevilen ölçüde kullanılabilir
250 gr karides
Pul biber
Tereyağı (ben bu yazımda yaptığım çeşnili tereyağını kullandım)
Tuz
2 diş sarmısak
Hadi Yapalım :)
Karideslerimizi güveç kaplarına koyup,rendelediğimiz sarmısakları ,pul biber,tuz ve en üstüne de tereyağımızı ekleyerek 200 derece
ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
Biz ailece ''denizden babam çıksa yerim'' diyenlerdeniz...Anlayacağınız üzere dün akşam yemeğimiz yine denizden çıkmıştı :)
Bu tarifim her zaman yaptığımızın aksine daha sade ve kolay ama çok lezzetli bir karides güveç ...Hem de kısa sürede sofranıza koyabileceğiniz bir lezzet.
Ne Lazım ?
Malzemeler istenilen ve sevilen ölçüde kullanılabilir
250 gr karides
Pul biber
Tereyağı (ben bu yazımda yaptığım çeşnili tereyağını kullandım)
Tuz
2 diş sarmısak
Hadi Yapalım :)
Karideslerimizi güveç kaplarına koyup,rendelediğimiz sarmısakları ,pul biber,tuz ve en üstüne de tereyağımızı ekleyerek 200 derece
ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
bayılırım karidese. çok lezzetli görünüyor. Mantar koyuyormuyuz içine?
YanıtlaSilMantar isterseniz tabi ki ilave edebilirsiniz,zaman zaman ben de öyle yapıyorum harika oluyor.
YanıtlaSilSevgiler
bayılırım karidese o kadar güzel gözüküyorki ellerinize sağlık..çesnili tereyag farklı bi tat katmıstır kesin
YanıtlaSilÇeşnili tereyağı birçok yemekte ınanılmaz bir tat katıyor yapıp buzdolabına atın :)
YanıtlaSilKarides ise hic bıkmadan yenilir dimi :)
Sevgiler