4 Nisan 2012 Çarşamba

Ne Lazım ?
Hamuru İçin
2 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
5 bardak un

Üzeri İçin
Fındık-Badem
1 yumurtanın sarısı (sulandıracağız)



Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1çay kaşığı tuz

Hadi Yapalım :)

1)İlk olarak şerbet malzemelerimizi limon suyu hariç kaynatmaya başlayalım.Kaynamaya başladığında limon suyumuzu ekleyerek şerbetimizin kıvamını güzelleştirelim.Şerbetimizi soğumaya alalım.

Hamiş : Şerbetli tatlılarda en önemli nokta şerbet ve hamurumuzundan birinin sıcak birinin soğuk olmasıdır!Aksi takdirde hamurumuz şerbeti içine iyice çekmez.

2)Hamuru için gereken malzemeleri derin bir kapta kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım. Yoğurma işlemimiz bittikten sonra küçük parçalar kopararak yuvarlak bezecikler oluşturalım.

3)Fırın tepsimizi yağlayıp bu bezeleri sırası ile dizelim. (Dizdikten sonra ben küçük su şişesi kapağı ile ortalarına şekil verdim.)

4)Bezelerimizin üstlerine yumurta akımızı sulandırarak (sulandırma sebebimiz yumurta şekerparelerin üzerine yoğun bir tat ve koku bırakmamasını sağlamak)

5)Yumurta akımızı sürdükten sonra fındık ile süsleyip,180 derece ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

6)Sıcak olarak çıkardığımız şekerparelerimizin üzerine soğuttuğumuz şerbetimizi döküp,iyice şerbetini çekmesini bekliyor ve servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyetle ...

Tagged: , , , ,

2 yorum:

  1. bizim aile cok sever zordur diye hic yapmamıstım hep hazır almıstım cok güzel anlatmıssınız emeginize saglık

    YanıtlaSil
  2. Çok kolay bir yapımı var bence deneyin muhakkak yaparsınız:)
    Aynı kurabiye yapmak gibi tek fazlası serbeti :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil