5 Nisan 2012 Perşembe

Endinin Mutfagı Dostları Merhaba;

Biz ailece ''denizden babam çıksa yerim'' diyenlerdeniz...Anlayacağınız üzere dün akşam yemeğimiz yine denizden çıkmıştı :)
Bu tarifim her zaman yaptığımızın aksine daha sade ve kolay ama çok lezzetli bir karides güveç ...Hem de kısa sürede sofranıza koyabileceğiniz bir lezzet.

Ne Lazım ?

Malzemeler istenilen ve sevilen ölçüde kullanılabilir
250 gr karides
Pul biber
Tereyağı (ben bu yazımda yaptığım çeşnili tereyağını kullandım)
Tuz
2 diş sarmısak

Hadi Yapalım :)

Karideslerimizi güveç kaplarına koyup,rendelediğimiz sarmısakları ,pul biber,tuz ve en üstüne de tereyağımızı ekleyerek 200 derece
ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun :)

Tagged: , , , , , , ,

4 yorum:

  1. bayılırım karidese. çok lezzetli görünüyor. Mantar koyuyormuyuz içine?

    YanıtlaSil
  2. Mantar isterseniz tabi ki ilave edebilirsiniz,zaman zaman ben de öyle yapıyorum harika oluyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bayılırım karidese o kadar güzel gözüküyorki ellerinize sağlık..çesnili tereyag farklı bi tat katmıstır kesin

    YanıtlaSil
  4. Çeşnili tereyağı birçok yemekte ınanılmaz bir tat katıyor yapıp buzdolabına atın :)
    Karides ise hic bıkmadan yenilir dimi :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil