Sac kavurmayı çok seven biri olarak bir türlü şu sac tavalarından edinemediğim için hep ertelemiştim bu yemeği yapmayı ama dün demokraside çareler tükenmez mantığı ile wok tavanında hemen hemen aynı işi göreceğini düşünerek yapıyım dedim iyi ki de yapmışım :)
Nedense gereksiz bir şekilde gözüm korkmuş bu yemekten oysa öyle kolaymış ki etlerin pamuk gibi olması ise cabası ...
Ne Lazım ?
300 gr dana kuşbaşı et
1 tane orta boy kuru soğan
3-4 tane yeşil biber
1 tane yeşil sivri biber (hafif bir acı tat vermesi için kullandım)
2 tane orta boy domates
Karabiber-Tuz-Çok az kimyon-Kekik-Pul Biber
Sıvı Yağ
Hadi Yapalım ?
- Kuşbaşı etleri olabildiği kadar küçük şekilde doğrayalım, iyice ısıttığımız sac tavası veya benim gibi wok tavaya çok az sıvıyağ döküp etleri suyunu salana kadar pişirelim.
- Etler suyunu saldığında çok minik doğranmış soğanı ilave edip 10 dk kadar birlikte pişirelim.
- Halka halka doğranmış yeşil biberleri atıp pişirmeye devam edelim (bu arada etler pamuk gibi pişmiş olacaktır)
- Yeşil biberlerde çok ölmeden yine çok minik doğranmış domateslerini de ilave edip birlikte 15 dk kadar (domates suyunu çekene kadar pişirelim)
- Domatesler suyunu çekmeye yakın tuz,karabiber,pul biber ve kimyonunu ekleyip karıştıralım servisten hemen önce kekik ilave edelim.
Hamiş : Kekik en son eklenmeli aksi takdirde yemeğin rengini karartabilir.
Hamiş 2 : Eğer domatesleri de ekledikten sonra etin biraz daha pişmesini istiyorsanız veya bu yemeği biraz sulu bir şekilde yemek istiyorsanız domateslerden hemen sonra yarım su bardağı su ilave edip 5 dk kadar pişirebilirsiniz.
Hamiş 3 : Bu yemeği yakınlarda varsa bir kebapçıdan-lokantadan edindiğiniz ince lavaşlarla da servis edebilirsiniz.
Oyyy ellerine sağlık çok severim sac kavurma kuzu etiyle de yapıyorum hatta tavuk versiyonu da güzel oluyorr :))
YanıtlaSilSevalcim Merhaba Canım ;
YanıtlaSilKuzuyla,tavukla her hali ile harika bir yemek bence de !!!
Sevgiler