22 Mart 2013 Cuma

Haftasonu da geliyorken biran önce vereyim dedim şu Acuka'nın tarifini de isteyen kahvaltılık niyetine yapar kızarmış sıcak ekmeğine sürer yer,kanepeler yapabilir, isteyen de geçtiğimiz günlerde verdiğim müthiş lezzet :

ACUKALI KAŞAR PEYNİRLİ PRATİK EKMEKLER tarifimi yapmak isteyen olur diye :)

Minik Bir Öneri :)
Kavanozda veya kapaklı kapta uzunca bir süre muhafaza edebileceğiniz gibi eş,dost akraba ziyaretlerine giderken minik kavanozlara koyup,kavanozları renkli kurdelalarla süsleyip hediye olarak bile götürebilirsiniz :)




Hamiş 1 : Bu tarifi içine bayat ekmek koyup yapanlar da var ama zaten ekmek ile tüketildiği için ben koymuyorum,zaten anneannemde  ben tamamen onun tarifini uyguluyorum.
Hamiş 2 : Dilerseniz salçaları kavurup yapabilirsiniz ben kavurmadan yapılmış tadını daha hafif buluyorum.
Hamiş 3 : Malzemelerde özellikle tuz belirtmedim salçalarınızın tadına göre tüm aşamaları bitirdikten sonra istediğine göre ilave edebilirsiniz.

Ne Lazım ? 
10 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı acı biber salçası (acı seviyorsanız fazlalaştırır sevmiyorsanız hiç koymazsınız)
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık 
5 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber 
1 çay kaşığı kimyon

Hadi Yapalım :)
Salçaları genişçe bir kapta birbirine iyice yedirip içine dövülmüş sarımsak,baharatlar,ceviz veya fındık ve zeytinyağını da karıştırıp bir kavanoza veya kapaklı kaba alalım 1-2 saat kadar buzdolabında bekletip afiyetle yiyelim.






Tagged: , , , , , , ,

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım....Ben de çok severim acukayı...Sevgilerimle,

    Bana da beklerim....

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Seldacım Merhabalar ;
    Tesekkür ederim,sevgiler

    YanıtlaSil