Haftasonu da geliyorken biran önce vereyim dedim şu Acuka'nın tarifini de isteyen kahvaltılık niyetine yapar kızarmış sıcak ekmeğine sürer yer,kanepeler yapabilir, isteyen de geçtiğimiz günlerde verdiğim müthiş lezzet :
ACUKALI KAŞAR PEYNİRLİ PRATİK EKMEKLER tarifimi yapmak isteyen olur diye :)
Minik Bir Öneri :)
Kavanozda veya kapaklı kapta uzunca bir süre muhafaza edebileceğiniz gibi eş,dost akraba ziyaretlerine giderken minik kavanozlara koyup,kavanozları renkli kurdelalarla süsleyip hediye olarak bile götürebilirsiniz :)

Hamiş 1 : Bu tarifi içine bayat ekmek koyup yapanlar da var ama zaten ekmek ile tüketildiği için ben koymuyorum,zaten anneannemde ben tamamen onun tarifini uyguluyorum.
Hamiş 2 : Dilerseniz salçaları kavurup yapabilirsiniz ben kavurmadan yapılmış tadını daha hafif buluyorum.
Hamiş 3 : Malzemelerde özellikle tuz belirtmedim salçalarınızın tadına göre tüm aşamaları bitirdikten sonra istediğine göre ilave edebilirsiniz.
Ne Lazım ?
10 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı acı biber salçası (acı seviyorsanız fazlalaştırır sevmiyorsanız hiç koymazsınız)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
5 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Hadi Yapalım :)
Salçaları genişçe bir kapta birbirine iyice yedirip içine dövülmüş sarımsak,baharatlar,ceviz veya fındık ve zeytinyağını da karıştırıp bir kavanoza veya kapaklı kaba alalım 1-2 saat kadar buzdolabında bekletip afiyetle yiyelim.
ACUKALI KAŞAR PEYNİRLİ PRATİK EKMEKLER tarifimi yapmak isteyen olur diye :)
Minik Bir Öneri :)
Kavanozda veya kapaklı kapta uzunca bir süre muhafaza edebileceğiniz gibi eş,dost akraba ziyaretlerine giderken minik kavanozlara koyup,kavanozları renkli kurdelalarla süsleyip hediye olarak bile götürebilirsiniz :)

Hamiş 1 : Bu tarifi içine bayat ekmek koyup yapanlar da var ama zaten ekmek ile tüketildiği için ben koymuyorum,zaten anneannemde ben tamamen onun tarifini uyguluyorum.
Hamiş 2 : Dilerseniz salçaları kavurup yapabilirsiniz ben kavurmadan yapılmış tadını daha hafif buluyorum.
Hamiş 3 : Malzemelerde özellikle tuz belirtmedim salçalarınızın tadına göre tüm aşamaları bitirdikten sonra istediğine göre ilave edebilirsiniz.
Ne Lazım ?
10 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı acı biber salçası (acı seviyorsanız fazlalaştırır sevmiyorsanız hiç koymazsınız)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
5 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Hadi Yapalım :)
Salçaları genişçe bir kapta birbirine iyice yedirip içine dövülmüş sarımsak,baharatlar,ceviz veya fındık ve zeytinyağını da karıştırıp bir kavanoza veya kapaklı kaba alalım 1-2 saat kadar buzdolabında bekletip afiyetle yiyelim.
Ellerine sağlık canım....Ben de çok severim acukayı...Sevgilerimle,
YanıtlaSilBana da beklerim....
Sevgili Seldacım Merhabalar ;
YanıtlaSilTesekkür ederim,sevgiler