11 Şubat 2013 Pazartesi

İşten eve gidip ne yemek yapsam diye düşünen yorgun savaşcılara,
Farklı tabaklar hazırlamayı sevenlere,
Küçücük bir bütçe ile kocaman doyumluk tarifler arayanlara,
Her daim kapısı süpriz çalan misafirperverlere ,
Çok kısa zamanda,az malzeme ile süper bir tarif ....


Ben schinitzel tabağımı patates kavurma ve yeşil salata ile renklendirdim,patates kavurma tarifi için bu posttan yararlanabilirsiniz.




Ne Lazım ? ( 4 parça schinitzel için)
2 parça tavuk göğsü
1 yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Hadi Yapalım :)


  • Tavuk göğüslerini iyi kesen bir bıçak yardımı ile ortasından yatık vaziyette iken iki parçaya ayıralım.
  • Ayrı bir kapta çırptığımız yumurtaya bulayıp,sonra da her iki yanını galeta ununa bulayıp kızgın yağda birkaç kez çevirip kızartalım.
  • Tabaklarımıza biraz patates kavurma,yeşil salata ve kızarttığımız schinitzelleri de koyup üzerlerini limon ile süsleyerek servis edelim.
  • Arzu ederseniz schinitzellerin üzerine birer parça tereyağı da ekleyebilirsiniz,sıcakken üzerinde erimiş tereyağı ve birkaç damla limon suyu ile ayrı bir lezzet verecektir.
Afiyetle .... 





Tagged: , , , , , , ,

2 yorum:

  1. Şnitzel hiç yemedim ama yumurta ile tavuk göğsünün tadıda nasıldır hep merak ederim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar guzel isimli Blog sahibi,
    Yumurta aslinda burada yapistirici gorevini ustleniyor :)) una bulama kismi icin,oldukca hafif ve lezzetlidir tavsiye ederim...
    Sevgiler

    YanıtlaSil