Pril etkinliğindeki fotoğrafları koyduğumda özellikle Risotto tarifine ciddi bir talep oldu :) Ben Risotto yapımını daha önce başka bir workshopta da öğrenmiştim fakat nedense bu tarif çok daha kolay geldi !
En kısa zamanda da siyah pirinç alıp evde tekrar yapacağım çünkü lezzeti gerçekten başdöndürücüydü bir diğer adı '' İtalyan Pilavı '' olan bu muhteşemin :)
Ocağın başına sürekli ilgi isteyen bir yemek ve ayrıca mutlaka ya sebze suyu ya da et-tavuk suyu ile pişirilmesi gerekiyor bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Diğer yandan Taze Baharatlı Bonfile'nin ise pişirimi ile ilgili aldığım minik tüyolar ise gerçekten et sevenler için ciddi bir kolaylık sağlayacak eminim ! Bonfile Pişirmenin püf noktaları ve tarifler ayrıntılı bir şekilde bu postta; ;
RİSOTTO İÇİN
Ne Lazım ?
500 gr siyah pirinç (tüm büyük marketlerde varmış )
2 su bardağı beyaz şarap (kullanmak istemezseniz sirke)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kuru soğan (çok ince minik doğranmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı parmesan (toz-rende)
Tuz - Karabiber
RİSOTTO PİRİNCİNİ KESİNLİKLE YIKAMIYORUZ NİŞASTASI BİZE LAZIM !
Süslemek İçin
Çeri Domates -Taze Kekik-Zeytinyağı-Deniz Tuzu (Çeri domatesleri ister çiğ olarak kullanalım isterseniz küçük bir fırın kabına çeri domates,üzerine zeytinyağı ve deniz tuzu,kekik ekleyip 15 dk fırında pişirelim)
Sebze Suyu İçin
3 dal kereviz sapı
2 havuç
2 sap pırasa
2 dal biberiye
2 dal taze kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 litre su
Hadi Yapalım :)
En kısa zamanda da siyah pirinç alıp evde tekrar yapacağım çünkü lezzeti gerçekten başdöndürücüydü bir diğer adı '' İtalyan Pilavı '' olan bu muhteşemin :)
Ocağın başına sürekli ilgi isteyen bir yemek ve ayrıca mutlaka ya sebze suyu ya da et-tavuk suyu ile pişirilmesi gerekiyor bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Diğer yandan Taze Baharatlı Bonfile'nin ise pişirimi ile ilgili aldığım minik tüyolar ise gerçekten et sevenler için ciddi bir kolaylık sağlayacak eminim ! Bonfile Pişirmenin püf noktaları ve tarifler ayrıntılı bir şekilde bu postta; ;
RİSOTTO İÇİN
Ne Lazım ?
500 gr siyah pirinç (tüm büyük marketlerde varmış )
2 su bardağı beyaz şarap (kullanmak istemezseniz sirke)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kuru soğan (çok ince minik doğranmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı parmesan (toz-rende)
Tuz - Karabiber
RİSOTTO PİRİNCİNİ KESİNLİKLE YIKAMIYORUZ NİŞASTASI BİZE LAZIM !
Süslemek İçin
Çeri Domates -Taze Kekik-Zeytinyağı-Deniz Tuzu (Çeri domatesleri ister çiğ olarak kullanalım isterseniz küçük bir fırın kabına çeri domates,üzerine zeytinyağı ve deniz tuzu,kekik ekleyip 15 dk fırında pişirelim)
Sebze Suyu İçin
3 dal kereviz sapı
2 havuç
2 sap pırasa
2 dal biberiye
2 dal taze kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 litre su
Hadi Yapalım :)
- İlk olarak sebze suyunu hazırlamak için büyük bir tencereye zeytinyağını koyup iri parçalar halinde doğrayıp yıkadığımız sebzeleri kokusu çıkana kadar zeytinyağında kavuralım.Üzerine suyunu da ekleyip kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra da 30 dk kadar kısık ateşte pişirip sebzeleri süzüp suyunu kenarda bekletelim.
- Risotto İçin; wok tavada zeytinyağında çok minik doğranmış soğanı kavuralım.Üzerine siyah pirinci ekleyip birlikte 3-4 dk kavuralım.Şarabı ekleyip yavaş yavaş çekene kadar karıştırmaya devam edelim.
- Pirinçler şarabı çektiğinde sıcak sebze suyundan kepçe yardımı ile (genel olarak 2 veya 3 kepçe kadar) sebze suyunu ilave edip bir yandan da karıştırarak sebze suyu bitip , pirinçler yumuşayana kadar bu işlemi tekrarlayalım (yaklaşık 1 saat kadar sürüyor bu işlem )
- Tadına bakarak anlayabileceğiniz halinde pirinçler yumuşadığında (risotto bu arada biraz sulu kalmalı) önce tereyağı sonra da parmesanı ekleyip karıştıralım ve sıcak servis edelim .
- Önceden hazırladığımız çeri domates,krema ve taze baharatlarla sunabiliriz.
TAZE BAHARAT MARİNELİ BONFİLE TARİFİ
Ne Lazım ?
4 dilim bonfile (4 kişilik )
4 dal taze kekik
4 dal taze biberiye
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tane karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
Deniz Tuzu yoksa normal tuz
Hadi Yapalım :)
- Bonfileleri tuz hariç diğer malzemelerle marine edelim.(Eğer vakit varsa 1 gece önceden yoksa 1 saat yeterli)
- Pişirmeden hemen önce her iki yanını tuzlayıp iyice ısıtıp yağladığımız döküm veya paslanmaz bir tavada her yanını 3'er dakika kadar kızartalım (iz oluşacak şekilde ) ve marine ettiğimiz taze baharatlarla birlikte.
- Daha sonra altını kısıp 5 dk kadar daha çevirerek pişirelim ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında istediğimiz kıvama gelene kadar pişirelim .
ETİNİZİ NASIL İSTERSİNİZ ???
Yukarıdaki İşlemleri Yaptıktan Sonra ;
Eğer etinizi az pişmiş istiyorsanız önceden ısıtılmış fırında 4-5 dk
Orta pişmiş istiyorsanız önceden ısıtılmış fırında 13-15 dk
Çok pişmiş istiyorsanız önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirmeniz yeterli olacaktır .
Marineli bonfile tarifini bu aksam denedim ve benim şimdiye kadarki yaptıgım en güzel et oldu. Yıllardır dışarıdaki restoranlarda yediğimiz ama bir türlü evde yapmayı basaramadıgımız bonfile tarıfıne sonunda ulaştım. Bu arada süreler ve tarif birebir uy
YanıtlaSilgun yapılışına. Tarif için çook teşekkürler. Mutlaka herkes birkez de olsa denemelı.
Merhaba,
YanıtlaSilBu eti bu hale getirmek inanın çok zor bir iştir. Ben de dahil olmak üzere kimse böyle bir bonfileyi pişirmeye cesaret edemez. Çünkü pişiremez. Bu verdiğiniz tarif define haritası gibi birşey. En kısa zamanda deneyeceğim.
Teşekkürler..
Şebnem Sarı
Sevgili Şebnem Merhabalar ;
YanıtlaSilO kadar doğru söylemişsin ki evet ! gerçekten bu eti bu hale getirmek oldukça zor bir durum ama tarifi harfi harfine denediğinde o lezzete tam anlamı ile ulaşacağına emin olabilirsin :)
Sevgiler
Marineli Bonfile tarifini deneyip bir de yorum yazan sevgili takipçim ellerine sağlık ve afiyet olsun !
YanıtlaSilSevgiler
harikasınız ellerinize sağlık süper görünüyor cnm
YanıtlaSilYemek Tarifleri
süper yha bu tarif un helvası tarifi bence harika olmuş elinize sağlık
Sarap yerine 2 bardak sirke nasil oluyor tad olarak? Cok keskin olmasin?
YanıtlaSil