7 Şubat 2013 Perşembe

Krep yapmakta ne var ki un,yumurta,süt çırp tavada pişir,
Ispanak ve Mantarları kavurmak zaten bebek işi :) soğanı ıspanakları mantarları tavaya koy arada bir karıştır zaten 5 dk sonra hazır (sebzeleri çok kavurmuyoruz ki vitaminleri kaybolmasın )
E beşamel sos dediğin un,tereyağı kavur sütü ekle çırp muhallebi kıvamındayken kapat işte bu kadar !!!
Netice de görünen tablo ve ağızlardaki ilk lokma ise paha biçilemez :)





Ne Lazım ?
Krep İçin 
2 su bardağı un 
2 yumurta
1 su bardağı süt 
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Tuz
Ispanaklı Mantarlı İç Malzeme
1 demet ıspanak
10 tane mantar
1 orta boy soğan
Karabiber Tuz  










Beşamel Sos 
3 çorba kaşığı un 
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt 
Tuz 

Kreplerin Üzeri İçin 
Kaşar Peyniri Rendesi veya Dil Peyniri 








Hadi Yapalım :)

  • İlk olarak krep malzemelerini çırpıp bir kepçe ölçü şeklinde tavada kreplerimizi pişirelim.
  • Bu sırada bir tane soğanı ince bir şekilde doğrayıp başka bir kapta çok az sıvıyağ ile pişirmeye başlayıp ince kıyılmış ıspanak ,mantarları ve tuz-karabiberini ekleyip 5.dk kadar kavuralım soğumaya bırakalım.
  • Başka bir tencerede tereyağını eritip unun kokusu çıkana kadar birlikte kavuralım ve sürekli karıştırarak sütünü ilave edelim.(topak olursa hemen tel çırpıcı ile müdahale edelim ve pürüzsüz bir hale getirelim) Muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatalım.
  • Bu aşamaya geldiğimizde krep hazır,ıspanak-mantarlı iç hazır ve başemal sos hazır hale gelmiş olacak.
  • Düz bir zeminde kreplerin içine yatay bir şekilde ıspanaklı mantarlı içleri koyalım ve rulo hale getirip borcama bu işlemi krep ve iç malzememiz bitene kadar tekrarlayalım.
  • Rulolarımızın üzerine hazırladığımız başemal sosu da sürdükten sonra damak tadınıza göre istediğiniz kadar kaşar peynirini de başemal sosun üzerine dağıttıktan sonra 185 derece fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişirelim.
  • Sıcak bir şekilde servis edelim.
Lezzetle ... 

Hamiş : Bu tarifi başemal sos sevmiyorsanız veya yapmak zor geliyorsa başemalsiz de yapıp sadece üzerine kaşar peyniri rendesi ile de fırında pişirebilirsiniz.
Hamiş 2 : Krep iç malzemesini istediğiniz ve sevdiğiniz sebzelerle çeşnilendirebilirsiniz.








Tagged: , , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder