Mekan Önerileri başlığı altında yer verdiğim adresler şu ana kadar bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar sizlerinde bildiği gibi,sebebini soracak olursanız : GÜVEN !
Önerilerimde özenli ve dikkatli olmayı prensip edindiğim için öncelikli olarak hijyen,mutfak,lezzet ve servis açısından gerçekten memnun kaldığım mekanları öneriyorum.
Mekanist'in yine nazik daveti ile gittiğim Göksu Marine Restaurantta işte bu tanımlara uyan bir işletme bol fotoğraflı ve bol lezzetli bir yazı ...
Öncelikli olarak bu lezzet noktasının muhteşem bir özelliğinden bahsetmeliyim sizlere ; evet tam anlamı ile adresinden bahsedeceğim :) Çünkü birçoğumuzun program yaparken başına gelen ''orta bi yerde buluşalım ama nerede '' sorularına cevap aynen şöyle : Anadolu Yakasından otobanı kullarak ulaşımı çok kolay,Avrupa Yakasının ulaşımı ise pek havalı :) Rumeli Hisarından teknelerle alınıp Göksu Deresi kenarında püfür püfür bir tekne gezintisi yapmanızı sağlayarak aldırıyorlar.
Turizm Otelcilik mezunu olan İsletme Sahibi Ali Gültekin Demir her ayrıntıyı profesyonellikle ile birlestirip mekanı Cruise Gemilerinin restaurantlarindan esinlenerek büyük incelikle tamamlanmış dekorasyonu ve aldıgı eğitim ile harmanlanmıs bu harika hizmetleri bizlere sunmakla büyük bir basariya imza atmıs.
Ayrıca bizzat tanısmamıs olsam da Aynur Hn.dan duyduğum övgü dolu anlatımları ile Ali Bey'in annesi aynı zamanda Sultanahmet Arena Otelin sahibi Gül Küçükserim'e de teşekkür ederim.
Mekanın kapısında, İşletme Müdürü Aynur Hn sizleri gülen yüzü ve olanca nezaketi ile karşılayıp masalarınıza kadar eşlik ediyor ve sanmayın ki sadece masalara kadar süren bir ilgi bu,gece boyunca tek tek tüm misafirleri ile kendi söylemi ile '' kendininmiş gibi gördüğü,evimde misafir ağırlıyormuşum gibi sahipleniyorum burayı '' tavrı devam ediyor sizi kapıdan uğurlayana kadar !
Mekanın içinde bulunan ve hiç sönmeyen ateşi ile içinizi dahi ısıtan şöminesi ise güzel düşünülmüş bir ayrıntı.
Lezzetlere gelince nerden başlamalı bilemiyorum fakat o kocaman mutfaklarında soğuklarla hazırlayan Erdem Usta ve Sıcakları hazırlayan İmdat Usta ile tanışma fırsatı bulmuş biri olarak gerçekten ellerinin lezzeti tüm yemeklere geçmişti diyebilirim.(Bu arada birkaç tarif almayı da ihmal etmedim tabi ki böyle ustaları bulmuşken)
Mumlar ve güllerle süslenmiş soframızda olan özenle süslenmiş Peynir Tabağı,Portakallı Kereviz,Patlıcanlı Levrek ve bugüne kadar birçok yerde yediğim fakat en güzeliydi diyebileceğim Vişneli Sarma ...
Bu fotoğraf ise başlı başına bir yazıya konu olacak çıtır mantıya çok benzeyen Balık Mantısı ;
Bir resim gibi çizilmiş harika bir tabak Levrek Florantin ;
Kırmızı Şarap ve Vişne Suyu ile hiç şeker kullanmadan pişirilmiş armut '' Hoşemit Tatlısı ''
Pekmez,Limon,Sızma Zeytinyağını birarada kullanıp sos elde edilmiş Soğanlı Domates Salatası ...
Tüm akşam hem kendileri eğlenip hem de bizleri eğlendiren repertuvarları ile kah neşelendirip kah bir yudum daha dedirten Devlet Sanatçılarından oluşan Fasıl Ekibi kulaklarımızın pasını sildi götürdü.
Göksu Marine ile ilgili birkaç not ;
Fiyatlar ve menü seçenekleri için Göksu Marine İşletme Müdürü Aynur Hn ile iletişim kurabilirsiniz.
Gruplara özel indirim ve birçok menü seçenekleri var.60 tl - 110 tl fiyat aralığında menü seçenekleriniz mevcut.
Düğün,Nikah Sonrası Yemek,Nişan gibi organizasyonlar ile ilgili birçok referansı bulunan mekanda özel günlerde de farklı etkinlikler yapılıyor.
En yakın zamanda '' 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' etkinliği var kadınlara özel bir rakı-balık akşamı için bence rezervasyon yaptırılabilecek en uygun mekanlardan biri !
Bu harika akşam için Mekanist ekibine ve tüm Göksu Marine Restaurant çalışanlarına teşekkür ederim !
Önerilerimde özenli ve dikkatli olmayı prensip edindiğim için öncelikli olarak hijyen,mutfak,lezzet ve servis açısından gerçekten memnun kaldığım mekanları öneriyorum.
Mekanist'in yine nazik daveti ile gittiğim Göksu Marine Restaurantta işte bu tanımlara uyan bir işletme bol fotoğraflı ve bol lezzetli bir yazı ...
Öncelikli olarak bu lezzet noktasının muhteşem bir özelliğinden bahsetmeliyim sizlere ; evet tam anlamı ile adresinden bahsedeceğim :) Çünkü birçoğumuzun program yaparken başına gelen ''orta bi yerde buluşalım ama nerede '' sorularına cevap aynen şöyle : Anadolu Yakasından otobanı kullarak ulaşımı çok kolay,Avrupa Yakasının ulaşımı ise pek havalı :) Rumeli Hisarından teknelerle alınıp Göksu Deresi kenarında püfür püfür bir tekne gezintisi yapmanızı sağlayarak aldırıyorlar.
Turizm Otelcilik mezunu olan İsletme Sahibi Ali Gültekin Demir her ayrıntıyı profesyonellikle ile birlestirip mekanı Cruise Gemilerinin restaurantlarindan esinlenerek büyük incelikle tamamlanmış dekorasyonu ve aldıgı eğitim ile harmanlanmıs bu harika hizmetleri bizlere sunmakla büyük bir basariya imza atmıs.
Ayrıca bizzat tanısmamıs olsam da Aynur Hn.dan duyduğum övgü dolu anlatımları ile Ali Bey'in annesi aynı zamanda Sultanahmet Arena Otelin sahibi Gül Küçükserim'e de teşekkür ederim.
Mekanın kapısında, İşletme Müdürü Aynur Hn sizleri gülen yüzü ve olanca nezaketi ile karşılayıp masalarınıza kadar eşlik ediyor ve sanmayın ki sadece masalara kadar süren bir ilgi bu,gece boyunca tek tek tüm misafirleri ile kendi söylemi ile '' kendininmiş gibi gördüğü,evimde misafir ağırlıyormuşum gibi sahipleniyorum burayı '' tavrı devam ediyor sizi kapıdan uğurlayana kadar !
Mekanın içinde bulunan ve hiç sönmeyen ateşi ile içinizi dahi ısıtan şöminesi ise güzel düşünülmüş bir ayrıntı.
Lezzetlere gelince nerden başlamalı bilemiyorum fakat o kocaman mutfaklarında soğuklarla hazırlayan Erdem Usta ve Sıcakları hazırlayan İmdat Usta ile tanışma fırsatı bulmuş biri olarak gerçekten ellerinin lezzeti tüm yemeklere geçmişti diyebilirim.(Bu arada birkaç tarif almayı da ihmal etmedim tabi ki böyle ustaları bulmuşken)
Mumlar ve güllerle süslenmiş soframızda olan özenle süslenmiş Peynir Tabağı,Portakallı Kereviz,Patlıcanlı Levrek ve bugüne kadar birçok yerde yediğim fakat en güzeliydi diyebileceğim Vişneli Sarma ...
Bu fotoğraf ise başlı başına bir yazıya konu olacak çıtır mantıya çok benzeyen Balık Mantısı ;
Bir resim gibi çizilmiş harika bir tabak Levrek Florantin ;
Kırmızı Şarap ve Vişne Suyu ile hiç şeker kullanmadan pişirilmiş armut '' Hoşemit Tatlısı ''
Pekmez,Limon,Sızma Zeytinyağını birarada kullanıp sos elde edilmiş Soğanlı Domates Salatası ...
Tüm akşam hem kendileri eğlenip hem de bizleri eğlendiren repertuvarları ile kah neşelendirip kah bir yudum daha dedirten Devlet Sanatçılarından oluşan Fasıl Ekibi kulaklarımızın pasını sildi götürdü.
Göksu Marine ile ilgili birkaç not ;
Fiyatlar ve menü seçenekleri için Göksu Marine İşletme Müdürü Aynur Hn ile iletişim kurabilirsiniz.
Gruplara özel indirim ve birçok menü seçenekleri var.60 tl - 110 tl fiyat aralığında menü seçenekleriniz mevcut.
Düğün,Nikah Sonrası Yemek,Nişan gibi organizasyonlar ile ilgili birçok referansı bulunan mekanda özel günlerde de farklı etkinlikler yapılıyor.
En yakın zamanda '' 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' etkinliği var kadınlara özel bir rakı-balık akşamı için bence rezervasyon yaptırılabilecek en uygun mekanlardan biri !
Bu harika akşam için Mekanist ekibine ve tüm Göksu Marine Restaurant çalışanlarına teşekkür ederim !
0 yorum:
Yorum Gönder