25 Şubat 2013 Pazartesi

Mercimek çorbası denince bunun süzmesi var,ezogelini var ve herkesin de kendine göre bir tarifi ve sevdiği çeşidi var :)
Ezogelin ve Süzme Mercimek çorbasının kalıplarının biraz dışına çıkarak yaptığım bu çorbam ise yine mercimekgillerden tüm akrabaların bir araya toplanıp,tavuk suyu ve sebzeler ile harmanlanıp vitamin deposu hali :)



Ne Lazım ? 
Yarım su bardağı sarı mercimek
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı yeşil mercimek 
5 su bardağı tavuk suyu (evde kendim yapıyorum tarifi ise en yakın zamanda blogda)
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane havuç
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı bulgur 
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber 
1 çay kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz 

Üzerine Sos Yapmak İçin
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kekik 

Hadi Yapalım :)

  • Önceden hazırladığımız tavuk suyunu geniş ve derin bir tencereye alıp ısıtmaya başlayalım,diğer yandan  mercimekleri iyice yıkayıp,sebzeli soyup iri parçalara böldükten sonra ısınmakta olan suyun içine hepsini çiğden atalım.
  • Bulgur ,tereyağı ve baharatlarını da atıp kapağını kapatalım ve yaklaşık 20 dk kadar mercimekler pişip havuç yumuşayana kadar birlikte pişirelim.
  • Hepsi piştikten sonra ocaktan alıp pürüzsüz olana kadar blendardan geçirelim.
  • Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritip kekikle çok hafif pişirip çorbanın üzerine dökelim ve karıştıralım.
  • Kaselere alıp servis edelim.
Hamiş : Çorbanın kıvamı herkese göre değiştiği için eğer size göre kıvamı katı bir çorba olduysa yarım su bardağı sıcak su ekleyerek kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hamiş 2 : Eğer evde tavuk suyunuz yoksa çok tercih etmesekte 1 paket bulyonu 5 su bardağı ılık suda çözdürerek kullanabilirsiniz.



Tagged: , , , , , , ,

2 yorum: