Dün sabah 2007'de başlayan birlikteliğimizi artık sona erdiren emektar laptopumla vedalaştıktan sonra evdeki diğer notebook ile bu saate kadar ancak alışabildik birbirimize :) Yengeç burcu olmanın verdiği bir özellik mi yoksa tamamen bana has birşey mi bilemiyorum ama sevdiklerim dışında eşyalarımla da aramda garip bir bağlılık-bağımlılık duygusu var bende ... Notebook kardeşle ilk tarifimizi verelim de ben ona o da Endinin Mutfağı ile tanışsın biran önce en iyisi :)
Kabartma tozu,vanilya,un vs... paketlerinin arkalarında verilen tarifleri uygulamayı çok severim,yemek defterimin sayfa aralarında bir gün yapılmak üzere duran bu İncirli Kurabiye tarifi de vanilya pakedinin arkasından birkaç ufak değişiklikle :)
Eğer incirli tatları seviyorsanız daha önce verdiğim ve çok kolay bir tarifi olan KURU İNCİR TATLISI bu linkte .
Ne Lazım ?
Hamuru İçin
3,5 su bardağı elenmiş un
200 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
2 tane yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Dolgu Malzemesi
1 su bardağı çok minik doğranmış kuru incir
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerini Süslemek İçin
Pudra Şekeri
Hadi Yapalım :)
Hamiş : Fotoğrafta da gördüğünüz gibi ben kurabiyelerin bir kısmını rulo yaptım,bir kısmını ise dolgu malzemesi ile hamuru birlikte yoğurup toplar halinde yaptım iki şekilde de gayet lezzetli oldu tercih sizin.
Kabartma tozu,vanilya,un vs... paketlerinin arkalarında verilen tarifleri uygulamayı çok severim,yemek defterimin sayfa aralarında bir gün yapılmak üzere duran bu İncirli Kurabiye tarifi de vanilya pakedinin arkasından birkaç ufak değişiklikle :)
Eğer incirli tatları seviyorsanız daha önce verdiğim ve çok kolay bir tarifi olan KURU İNCİR TATLISI bu linkte .
Ne Lazım ?
Hamuru İçin
3,5 su bardağı elenmiş un
200 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
2 tane yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Dolgu Malzemesi
1 su bardağı çok minik doğranmış kuru incir
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerini Süslemek İçin
Pudra Şekeri
Hadi Yapalım :)
- Hamuru için verdiğim tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurup 1 saat buzdolabında bekletelim
- Bekleyen hamuru çok ince - çok kalın olmayacak bir ölçüde merdane ile açıp kibrit kutusu ebatlarında keselim.Ortalarına dolgu malzemesi için verdiğim malzemeleri birbirine karıştırıp hamurun orta kısmını doldurup iki ucundan kapatarak rulolar haline getirelim.
- 170 derece ısınmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.(Fırından aldığınızda yumuşak gelebilir daha fazla pişirirseniz çok katı olacaktır)
- Servis tabağına aldığımız kurabiyelerin üzerine soğuduktan sonra süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip tatlı yiyip tatlı konuşalım :)
Hamiş : Fotoğrafta da gördüğünüz gibi ben kurabiyelerin bir kısmını rulo yaptım,bir kısmını ise dolgu malzemesi ile hamuru birlikte yoğurup toplar halinde yaptım iki şekilde de gayet lezzetli oldu tercih sizin.
0 yorum:
Yorum Gönder