En sevdiğim tatlılardan cheescake tarifi ,bu tarifin en önemli özelliği jölesinin ev yapımı olması ...
Ne Lazım ?
Taban İçin
1,5 paket Eti Burçak (rondodan geçirilip un haline getirilecek)
3 kaşık tereyağı (eritilecek)
Muhallebisi İçin
1 paket krema
2 paket labne peyniri
2 yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Dondurulmuş Vişne (Yazın buzluğa atmıştım ben ama tüm marketlerde var)
Jöle Yapımı İçin
1 su bardağı vişne suyu
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
Hamiş : Jöle tarifindeki ölçüler küçük boy yuvarlak borcama göre,başka pastalar için yapmak isterseniz ölçüleri çoğaltıp yapabilirsiniz.Bu tarifi her meyve ve meyve suyu ile uygulayabilirsiniz.
Hamiş 2: Pasta muhallebisinin üzeri sarımsı bir renk olunca çıkardığımızda pişmemiş gibi gelebilir fakat soğudukça toparlanıyor daha fazla pişirmeyelim :)
Ne Lazım ?
Taban İçin
1,5 paket Eti Burçak (rondodan geçirilip un haline getirilecek)
3 kaşık tereyağı (eritilecek)
Muhallebisi İçin
1 paket krema
2 paket labne peyniri
2 yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Dondurulmuş Vişne (Yazın buzluğa atmıştım ben ama tüm marketlerde var)
Jöle Yapımı İçin
1 su bardağı vişne suyu
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı toz şeker
Hadi Yapalım :)
1)İlk olarak rondodan geçirdiğimiz bisküviler ile tereyağını birbirine yedirelim.Kalıbın tabanına iyice sıkıştırarak döşeyelim.
2)Derin bir kapta muhallebi malzemelerini iyice çırpıp bisküviden yaptığımız tabanın üzerine dökelim.180 derece fırına verelim üzeri sarımsı bir renk alana kadar pişirelim.
3)Pişen pasta taban ve muhallebimizi fırından çıkarıp iyice soğutalım.Üzerine vişnelerimizi dizelim.
4)Jöle malzemelerini iyice çırpıp kısık ateşte karıştırarak pişirelim,ılıtıp vişnelerin üzerine dökelim.
5)Buzdolabında 1 saat kadar bekletip dilim dilim servis edelim.
Hamiş 2: Pasta muhallebisinin üzeri sarımsı bir renk olunca çıkardığımızda pişmemiş gibi gelebilir fakat soğudukça toparlanıyor daha fazla pişirmeyelim :)
çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık. ben de uzun zamandır cheesecake tarifi arıyordum. Bunu yapabilirim sanırım:))
YanıtlaSilbu bloglar bana kilo aldıracak, yaz yaklaşırken hemde :)ben çilek düşündüm üstüne ama jölesi nasıl olucak o zaman ??
YanıtlaSilçok güzel görünüyor canım eline koluna sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilMmmm bayilirim cheesecake , en sevdigim tadlardandir, hele onun hafif eksimsi dadi yokmu bayiltir insani :)
YanıtlaSilellerinize saglik
Sevgili Refulin ;
YanıtlaSilBu cheescake tarifi aynı şekilde uygulandığında birebir tutuyor rahatlıkla yapabilirsin:)Yakın zamanda çilekli ve limonlusunu da yapıp tarifini yayınlayacağım:)
Sevgiler
Sevgili Emreyle Hayat:)
YanıtlaSilÇilekli yapmak istersen çilek jölesi ile yapabilirsin.Eğer hazır kullanmak istemezsen katı meyve sıkacağında çilek suyu elde edip yapabilirsin veya çilekleri biraz su ile pişirip yine o suyu kullanıp jöle tarifini çilek suyu ile yapabilirsin.
Sevgiler
Sevgili Sonu Garanti Tarifler ;
YanıtlaSilGüzel yorumun için çok teşekkür ederim
Sevgiler
Sevgili Öznurcum;
YanıtlaSilYorumuna yüzde yüz katılıyorum :) iki tad birbirine karışıyor ahenkle ...
Sevgiler
Nam nammmm nefis. bir cheesecake yapamadımgitti bende yaa. ne beceriksizim!ellerine sağlık
YanıtlaSilEvet bloğunun adından anladım aslında yemek bloğu olduğunu ve gece gece girmemem gerekirken geldim ziyaretine. Korktuğum şey oldu o güzel mamalarından canım çekti ve birden karnım acıktı. Hele şu cheescake ye beni diyor adeta :) Ama çok memnun oldum zira güzel güzel denenesi tariflerin var. denedikce yorum bırakırım. sevgiler :)
YanıtlaSilSevgili Hayatın Tatları Merhaba;
YanıtlaSilBende ilk cheesecake yaparken zorlanmıştım bence pes etme :) Yapabilirsin
Sevgiler
Sevgili Bizim Ev Merhaba;
YanıtlaSilNe güzel yorumlar yapmışsın Endinin Mutfagına:)
Gece acıkmaları meşhudur herkesin sanırım ...
Her zaman beklerim
Sevgilerimle
Bende geldim ellerinize sağlık harika görünüyor.
YanıtlaSilGüzel isimli Böğürtlen Taneleri;
YanıtlaSilHoşgeldin,güzel yorumun için çok teşekkur ederim...
Sevgiler
Bisküvi koymasak
YanıtlaSilmmmmmmmmmmmmmm
YanıtlaSil