Sütlü tatlılar denince akla gelen ilk isim ...
Ne Lazım ?
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası (yoksa iki yemek kaşığı un)
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Küçük Güveç Kapları (6 tane fırın sütlaç çıkıyor bu tariften)
Hadi Yapalım :)
Ne Lazım ?
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası (yoksa iki yemek kaşığı un)
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Küçük Güveç Kapları (6 tane fırın sütlaç çıkıyor bu tariften)
Hadi Yapalım :)
- Pirinçleri yıkamadan üzerini geçecek kadar su koyup haşlayalım.
- Bu sırada sütümüzü bir tencereye koyup kaynatalım kaynayan süte önce şekeri ilave edip eritelim sonra da haşlanan pirinçleri suyunu süzüp ilave edelim karıştıralım.
- Bir kasede nişasta ile yumurta sarısını iyice çırpıp sütten 4 çorba kaşığı alıp hızlıca yumurtasını pişirmeden (süt sıcak olacağı için bu kısımda çok hızlı hareket etmek lazım) iyice çırpıp sahlep kıvamına geldikten sonra sütlaç tenceremize yine karıştırarak ilave edelim.
- Vanilyayı da ekleyip çok yoğun bir kıvama gelmeden 5-6 dk kadar daha birlikte pişirdikten sonra güveç kaplarına alalım.
- Fırın kabına koyduğumuz güveçlerin yarısına gelecek kadar su koyup önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sutlu tatlilari bende cok severim. Ellerinize saglik
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
YanıtlaSilSevgiler
çok güzel görünüyor. hemen yapmam lazım. elinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar ;
YanıtlaSilHadi koş koşş mutfağa :) Bu LEZZET kaçmaz !
Sevgiler