15 Mayıs 2012 Salı

Sütlü tatlılar denince akla gelen ilk isim ...


Ne Lazım ?
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası (yoksa iki yemek kaşığı un)
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Küçük Güveç Kapları (6 tane fırın sütlaç çıkıyor bu tariften)


Hadi Yapalım :)
  • Pirinçleri yıkamadan üzerini geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  • Bu sırada sütümüzü bir tencereye koyup kaynatalım kaynayan süte önce şekeri ilave edip eritelim sonra da haşlanan pirinçleri suyunu süzüp ilave edelim karıştıralım.
  • Bir kasede nişasta ile yumurta sarısını iyice çırpıp sütten 4 çorba kaşığı alıp hızlıca yumurtasını pişirmeden (süt sıcak olacağı için bu kısımda çok hızlı hareket etmek lazım) iyice çırpıp sahlep kıvamına geldikten sonra sütlaç tenceremize yine karıştırarak ilave edelim.
  • Vanilyayı da ekleyip çok yoğun bir kıvama gelmeden 5-6 dk kadar daha birlikte pişirdikten sonra güveç kaplarına alalım.
  • Fırın kabına koyduğumuz güveçlerin yarısına gelecek kadar su koyup önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hamiş : Biz sütlacı biraz sulu seviyoruz hani şekerli pilav kıvamına gelmeden :) o yüzden çok fazla kaynatmıyorum eğer sulu sevmiyorsanız son kaynatma işlemini biraz daha uzun tutabilir veya fırında üzerleri kızardıktan sonra fırın ısısında soğuyana dek bekletebilirsiniz.



Tagged: , , , , , , , ,

4 yorum:

  1. Sutlu tatlilari bende cok severim. Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor. hemen yapmam lazım. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar ;
    Hadi koş koşş mutfağa :) Bu LEZZET kaçmaz !
    Sevgiler

    YanıtlaSil