2 Temmuz 2014 Çarşamba


Hafif ve Enfes Lezzetler, Sütlü Tatlılar

Ramazan ayı yaklaşıyor. Büyük ve bereketli sofraları kurma zamanı geldi. Çeşit çeşit yemekler, şerbetler ve elbette ki tatlılar bizleri bekliyor. Ramazanın yaz aylarına denk gelmesi yemek çeşidi bakımından bizleri hiç zorlamıyor. Çünkü bu aylar sebze ve meyve bakımından oldukça zengin. Ramazanın yaz aylarına rastlaması nedeniyle birçok kişi sıcaklarında verdiği hararetten çok susayabiliyor. Bu nedenle yemeklerinde ağır olmaması ve bu harareti girecek tariflerin yapılması önemli. Tatlı konusunda da tercih sütlü tatlılar dan yana olmalı. Hafif, mideyi yormayan bu tatlılar iftar sofraları için biçilmiş kaftan. Bizlerde iftar sofralarınız için en uygun üç sütlü tarifini seçtik ve beğeninize sunuyoruz. Şimdiden afiyet olsun!



Sütlü Tatlılar Tarifi
 
 

Malzemeler

·         4 su bardağı süt,

·         1 su bardağı irmik,

·         1 çorba kaşığı mısır nişastası,

·         1 çorba kaşığı şeker,

·         125 gr. tereyağ,

·         25 gr. ceviz.

     SERBETİ İÇİN:

·         1,5 su bardağı şeker,

·         1 çorba kaşığı limon suyu,

·         1 su bardağı su.

Yapılışı

Sütü, irmiği, şekeri, mısır nişastasını ve tereyağını bir kapta koyulaşıncaya kadar kaynatın. Önceden yağlanmış olan tepsiye karışımı boşaltıp muntazam bir biçimde yayın. Ilıyınca baklava şeklinde kesin. Her baklava diliminin ortasına birer tane ceviz koyun. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişmeye bırakın. Kızardıktan sonra fırından çıkartıp üzerine şerbetini dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.

Hem şerbetli hem de sütlü bu tatlı tarifimiz, değişik lezzetler arayan hanımlar için ideal bir tarif. Evinizde her zaman bulunabilen malzemeleri sayesinde bu sütlü tatlıyı yapabilirsiniz. Ayrıca bu tatlı sizin için bir ilk olabilir. Diğer zor tatlı tariflerini denemeden önce bu tarz tatlılarla elinizin kırılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece hem siz kendinizi geliştirmiş olursunuz hem de evdekilerin damaklarını şenlendirmiş olursunuz.

Sütlü Tatlılar Tarifi



Malzemeler

·         1.5 su bardağı Süt

·         50 gr. yağ

·         Yarım kg. kuru incir

·         1 su bardağı şeker

·         150 gr. iri dövülmüş ceviz

Yapılışı

İncirleri bir kabın içine alıp, üzerine kaynar su ekleyerek bekletelim. Bir tencerede yağı eritip incirleri delikli kepçe ile çıkarıp tencereye ilave edelim. Karıştırarak 5 dk çevirelim. Üzerine şekeri ve sütü ilave edip kaynatalım. İncirler yumuşadığında yan taraflarını bıçakla kesip içlerine bolca ceviz dolduralım. Servis tabağına dizip üzerine şekerle kaynatılmış sütü gezdirip cevizlerle süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi incir ve onunla yapılacak bir tatlı. Kimsenin hayır diyemeyeceği böyle bir tatlı tarifini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kolay bir yapımı olmasının yanında aynı zamanda lezzet garantisi veren bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Misafirlerin gelmesine çok az kaldıysa ve elinizde de malzemeleriniz varsa bu tatlı tarifi hayatınızı kurtaracak.

Sütlü Tatlılar Tarifi



Malzemeler

·         1 litre süt

·         1 paket vanilya

·         1 su bardağı irmik

·         1.5 su b.şeker

·         1 paket petibör bisküvi

·         Üzeri için

·         antep fıstığı

Yapılışı

Süt, şeker, vanilya, irmiği bir tencereye koyun sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve petibör bisküvileri ile borcama dizin. Üstüne hazırladığınız muhallebiyi dökün.Üzerine antep fıstığı serpip buzdolabına koyun. Biraz bekletin daha sonra servis yapın.

Yine hafif ve lezzetli bir süt tatlısı tarifiyle karşı karşıyayız. Bu tarifimizde her zaman evinizde yapabileceğiniz bir lezzet. Eğer akşam yemeği menünüz ağır et yemeklerinden oluşuyorsa bundan sonraki tatlı menünüzü böyle bir tatlıyla taçlandırabilirsiniz. Böylece misafirlerinizin midelerinde mutlaka tatlıya da yer kalacaktır.

İftar sofralarının vazgeçilmezidir, tatlılar. Yemeklerden sonra mutlaka misafirlere ikram edilmelidir. Özellikle gün boyunca aç kalmış olan vücudun şekere ihtiyacı vardır. Ancak bu ihtiyacı doğru ve yeterli bir şekilde karşılamak gerekir. Bol şerbetli, bol yağlı tatlılardan uzak durmak gerekir. Daha hafif ve yedikleri bastıracak tatlılar yapmak doğru olacaktır. Tatlı konusunda daha fazla tarif için afiyetle.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm sofralara göre tatlı tarifleri bulabileceğiniz sitemiz, mutfakta bir adım olmak isteyenlerin en büyük yardımcısıdır.

Tagged: , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder