11 Aralık 2013 Çarşamba

Endinin Mutfak Dostlarına Merhabalar ;
 
Ne zamandır canım şöyle kıyır kıyır ağızda dağılan,çayın yanında yiyebileceğim bir poğaça istiyordu kolları sıvadım girdim mutfağa sıcak sıcak yedim bir de sonrasında güzelce :)
 
 
Ne Lazım ?
125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında erimiş olsun)
4 su bardağı un
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta (akını içine sarısını üzerine kullanalım)
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı sirke
 
İçine (İsteğe Bağlı)
Ufalanmış peynir
Üzerini süslemek için susam
 
 
Hadi Yapalım :)
  • Geniş bir kaba tereyağı,yoğurt,sıvı yağı alıp çatalla birbirine yedirelim.Üzerine un,kabartma tozu,vanilya,tuz,şeker ve sirkesini de döküp birbirine karıştıralım.
  • Unu  ve dereotunu da  ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım.(4 su bardağı un az gelirse biraz daha ilave edebiliriz)
  • Dereotlu poğaça hamurumuz hazır olduğunda elimizin içinde ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak hamurlar açalım ortasına peyniri koyup alt kısmını kapatalım ve top şeklinde yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizip üzerine çok azıcık su ile sulandırılmış yumurta sarılarını sürüp susamlarla da süsledikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Sonra yanına güzel bir çay demleyip afiyetle yiyelim :)



Tagged: , , , , , , ,

1 yorum: