19 Kasım 2013 Salı

Endinin Mutfak Dostları Merhabalar ;

Ana yemeklerimizin tamamlayıcısı pilav ve makarnalardır hep ...

Bu sefer de farklı bir şey yapıyım diye düşünüp bu tarifi uygulayabilirsiniz yanına da biraz turşu çıkardık mı tadına doyum olmayan bir lezzet kendileri.

Hamiş : Ben mercimek,bulgur,nohut haşladığım zaman normal ölçüden biraz daha fazla haşlayıp dondurucuya atıyorum size de tavsiye ederim hemen elinizin altında olunca meyanesi hazırlayıp yemek pişirmek,köftenin yanına piyaz yapmak için oldukça pratik oluyor.

Ne Lazım ?
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı tavuk-et suyu yoksa su
1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı tereyağı /1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Üzerine Gezdirmek İçin
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber

Hadi Yapalım :)
  • Pilav tenceresinde tereyağını erittikten sonra sıvı yağı da ekleyip soğanları pembeleşene kadar kavurup bulguru ekleyelim kavurma işlemine 5 dk kadar devam edelim.
  • Üzerine haşlanmış mercimekleri,kimyon ve tuzunu da ilave ettikten sonra suyunu koyup karıştıralım kısık ateşte göz göz olana kadar pişirelim.
  • Pilavımız piştikten sonra ayrı bir sos tavasında tereyağını eritip kırmızı biberini kokusu çıkana kadar azıcık pişirelim ve pilavın üzerinde gezdirelim.
  • Sıcakken servis edelim.
Afiyetle :)

Tagged: , , , , , ,

1 yorum: