Öyle güzel tarifler birikti ki hangisinden başlasam önceliği hangisine versem bilemez haldeyim :)
Yine mutfakta rahat durmayıp neden evde yapmıyım ki (üstelik mutfakta cam kenarında özene bezene büyüttüğüm iki saksı fesleğen de bana göz kırpıyorken) bence denenebilir düşüncesi ile yola çıkıp akşama zor beğenen sevgili sevgilimin ilk lokmada beğeni dolu bakışını da görünce koltuklarım da kabarmadı değil hani kabaramazsın Kel Fatma Annen Güzel Sen Çirkiiiinnnnn modeli :))
Önce Pesto Sosu yapalım sonrasında da makarnamız zaten bebek işi ...
Pesto Sos İçin Ne Lazım ?
Yarım demet fesleğen
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çay bardağı sızma zeytinyağı
50 gr çam fıstığı (dolmalık fıstık)
50 gr parmesan peyniri
Tuz
Hadi Yapalım :)
- Fesleğenleri yıkayıp kuruttuktan sonra çam fıstıklarını yağ koymadan teflon tavada çok hafif kavuralım.
- Tüm malzemeyi fesleğen ve çam fıstıkları ile birlikte rondodan iyice geçirip kapaklı bir kap veya kavanoza koyalım ve istediğimiz zaman kullanılmaz üzere hazır bir şekilde bekletelim.
PESTO SOSLU MAKARNA TARİFİ
Ne Lazım ?
1 paket makarna
İsteğe bağlı miktarda Pesto Sos
Değirmen Karabiber -Pul Biber
Süslemek İçin İç Badem ve Taze Fesleğen Yaprakları
Hadi Yapalım :)
- Daha öncede birçok kez belirttiğim gibi makarnayı pakedin üzerinde yazan süre kadar haşlayıp süzdükten sonra eğer Pesto Sos Kullanıyorsak zaten içinde zeytinyağı bulunduğundan hiç yağlamadan sos ile iyice birbirine yedirdikten sonra tabaklara alıp üzerini karabiber,pul biber,badem ve taze fesleğen yaprakları ile süsledikten sonra sıcak servis edelim.
Afiyetle ...
0 yorum:
Yorum Gönder