19 Ağustos 2013 Pazartesi

Tüm zamanların davet sofralarında iştah açıcı görevi üstlenmiş bir arkadaş Acılı Ezme ...
Herkesin farklı bir tarifi vardır muhakkak işte bu da benim tarifim :)




Hamiş : Acılı Ezme yaparken en önemli nokta domatesleri doğrarken kullandığımız bıçağın çok iyi kesiyor olması.Eğer iyi kesmeyen bıçakla doğrarsak domatesler suyunu saldığından görüntü ve tad olarak istediğimiz sonucu alamayız.


Ne Lazım ? 
4 tane orta boy domates (çok yumuşamış olmamasına dikkat edelim)
1 tane acı sivri biber (çok acı olmasını isterseniz 2 tane kullanabilirsiniz)
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber - isot 
4-5 dal maydanoz 
Varsa birkaç dal taze nane yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nane 
Tuz 
Sızma Zeytinyağı 
Yarım limon suyu 
2 tane minik kornişon turşu (isteğe bağlı olarak koyalım) 

Hadi Yapalım :)

  • Domates,biber,maydanoz,kuru soğan,naneyi ezmeden mümkün olabildiği kadar küçük şekilde doğrayalım.İsteğe bağlı olarak kornişon turşuları da rendeleyelim.
  • Genişce bir kaba doğradığımız malzemeleri alıp üzerine pul biber,tuz,zeytinyağı,limon ve rendelenmiş kornişon turşuyu alıp yine ezmeden kaşığın ucu ile karıştıralım.
  • Bu aşamada yine de acılı ezmemiz sulu olduysa büyük bir süzgece alıp suyunu süzelim ve tadına bakarak (acısı az gelirse) biraz daha pul biber ilave ederek servis edelim.
Tatlı Sofralarınız Olması Dileğimle ... 




Tagged: , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder