Hecha'nın harika tenceresine sahip olduktan sonra döküm tencere kullanımı ve tercihlerim ile ilgili yazımı yazıp deneyimlemeye başladım bile.
Şimdilerde ise tencere dolabımı açıp yemek yapmaya hazırlanırken artık diğerlerine elim gitmiyor Hecha Döküm Tencerem varken !
Bu güzel tarif Pideli Kebap ise yine ayrılmaz ikili olduğum Hecha Döküm Tencerem ile yapıldı...
Ne Lazım ?
250 gr dana kuşbaşı
1 tane orta boy soğan (çok küçük doğranmış)
2 diş sarımsak (çok küçük doğranmış)
2 tane orta boy domates (rendelenmiş)
Sıvı Yağ
Karabiber-Pul Biber-Tuz
Pideli Alt İçin
1 tane pide-bazlama (küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
Toz Kırmızı Biber
Üzerine Yoğurtlu Sos İçin
Yoğurt
Sarımsak
Hadi Yapalım :)
Şimdilerde ise tencere dolabımı açıp yemek yapmaya hazırlanırken artık diğerlerine elim gitmiyor Hecha Döküm Tencerem varken !
Bu güzel tarif Pideli Kebap ise yine ayrılmaz ikili olduğum Hecha Döküm Tencerem ile yapıldı...
Ne Lazım ?
250 gr dana kuşbaşı
1 tane orta boy soğan (çok küçük doğranmış)
2 diş sarımsak (çok küçük doğranmış)
2 tane orta boy domates (rendelenmiş)
Sıvı Yağ
Karabiber-Pul Biber-Tuz
Pideli Alt İçin
1 tane pide-bazlama (küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
Toz Kırmızı Biber
Üzerine Yoğurtlu Sos İçin
Yoğurt
Sarımsak
Hadi Yapalım :)
- Tenceremizi iyice ısıttıktan sonra sıvı yağı ve etleri koyup,etler suyunu salana kadar pişirelim.
- Etler suyunu saldığında sarımsak ve soğanları da ekleyip 10 dk.kadar birlikte pişirelim.
- Rendelenmiş domates,baharat ve tuzunu da ilave ettikten sonra kapağını kapatıp 15 dk daha pişirip altını kapatalım,kapağı açmadan tencerenin kendi ısısı ile biraz daha demlenmesini sağlayalım.
- Ayrı bir tavada erittiğimiz tereyağında sarımsakları kokusu çıkana kadar hafifçe pişirip toz kırmızı biber ilave ettikten sonra küçük doğranmış pide-bazlamaları da tavada tereyağlı sarımsak ile karıştıralım.
- Düz bir tabağa bazlama-pidelerimizi sıcakken alıp üzerine iyice demlenmiş olan etlerimizi de döktükten sonra sarımsaklı yoğurdunu kenarına koyup servis edelim.
Afiyet Olsun :)
elıne sağlık tadı tabıkı daha guzel olmustur rengıde cok guzelmıs
YanıtlaSilMerhabalar, sitenle yeni karşılaştım. Hecha tencerelere bayılıyorum, ama çoook ağırlar. Bir türlü cesaret edemiyorum almaya. Sevgiler.
YanıtlaSilSelmacım Merhabalar ;
YanıtlaSilTesekkür ederim canım
Sevgiler
Sevgili Zehracım Merhabalar ,
YanıtlaSilAğır olmasına hiç takılma bence çünkü bir iki kullanımda elin alışacak ve yaptıgın harika yemeklerden sonra vazgeçemeyeceksin.
Sevgiler