6 Mart 2013 Çarşamba

İzmir Köfte yapmak için mutfağa girip aklıma gelen farklı fikirler sonrasında değişime uğramış bir güveç yemeği tarifi ...

Çok pratik ama görüntüsü ile gönülleri fetheden tarifimi gururla sunarım :)



Dondurucuda daha önceden yapıp bulundurduğunuz köfteleriniz varsa onlarla da bu tarifi uygulayabilirsiniz.
Bu arada Anne Köftesi tarifim de burada :)


Ne Lazım ? 
Köftesi İçin
250 gr orta yağlı kıyma (köftelik)
1 yumurta
Yarım ekmek içi (bayat)
Karabiber
Tuz
Kırmızı Toz Biber 
Maydanoz
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
1 diş sarımsak

Diğer Malzemeler 
2 tane küçük boy kuru soğan
1 domates 
2 yeşil biber 
2 orta boy patates 
1 çorba kaşığı domates salçası 
1,5 su bardağı ılık su
Tuz-Karabiber
2 diş sarımsak 

Hadi Yapalım :)

  • Köftelik malzemeleri iyice yoğurup yarım saat kadar dinlendirdikten sonra kızgın yağda çok kızartmadan pişirelim,yuvarlak doğradığımız patatesleri de kızartalım.Büyük bire süzgece alıp yağını süzelim.
  • Güveç kabına bir sıra köfte bir sıra patates şeklinde dizip aralarına ince doğranmış sarımsakları koyalım.Tam güvecin ortasında soğanları ikiye bölüp yerleştirelim.
  • Köfte ve patateslerin üzerine yuvarlak doğradığımız domatesler ve şerit halinde doğradığımız biberlerle süsleyip,ılık suya tuz karabiber ve salçayı koyup karıştıralım ve güvecin kenarından dökelim.
  • 200 derece fırında 20 dk kadar (biberler kızardığında işlem tamamdır) pişirelim ve servis edelim.
Afiyetle .... 


Tagged: , , , , , , ,

6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Simgecim tesekkur ederim ,sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. hadi buyur gelde rejim yap.
    İşte sevgili Endinin Mutfağı takipçileri, rejim yaparken böyle yemeklerle sınanıyorum.

    Alper
    :))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Kocam ne güzel yorumlar bunlar boyle tarihte bir ilktir heralde karısının yaptıgı yemeklerden yakınan koca modeli :))
    Seni seviyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Aylincim Merhabalar ;
    Tesekkur ederimm
    Sevgiler

    YanıtlaSil