21 Mart 2013 Perşembe

İşten eve gelip 5 dakikada Beşiktaş tarzında hem günü kurtaracak hem de doyurucu fikirler arandığını biliyorum.Bende çalışırken (bu arada artık tekrar iş aramaya başladım bilginize) yemeklerimin malzemelerini bir akşam önceden yıkar ,doğrar,kurutur sabaha veya akşam işten geldiğimde yapılacak şekilde hazırlardım.

Diğer Pratik Tariflerden ;
Sosyete Mantısı 
Schinitzel Tarifi 
Soslu Tavuk-Pilav Tarifi 




Aynı dertten muzdarip olan yorgun savaşçı dostlara yumuşacık tadı ve yapılışının kolaylığı ile 
'' ay ben bunu her hafta bi kere yaparım '' dedirteceğine emin olduğum uzun isimli kısa süreli ;

 ''FIRIN POŞETİNDE PRATİK YUMUŞACIK MANTARLI TAVUK PİRZOLA ''




Ne Lazım ? (2 kişilik)
4 adet tavuk pirzola/but/baget
5-6 tane mantar
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu 
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber 
Yarım tatlı kaşığı mısır nişastası
2 çay kaşığı tuz
Çok az sızma zeytinyağı
1 tane fırın poşeti

Hadi Yapalım :)

  • Baharatlar,nişasta ve birkaç parçaya böldüğümüz sarımsakları bir kasede karıştıralım.
  • Yıkayıp temizlediğimiz ve üzerinde limon suyu gezdirdiğimiz tavukları fırın poşetine koyalım poşetin içine önce toz karışımı dökelim,4'e böldüğümüz mantarları da ekleyip fırın poşetinin ağız kısmını kapatıp sallayalım.(Tavuklarla baharatlar karışsın)
  • Fırın poşetini kürdan yardımı ile birkaç yerinden delip 200 derece fırında 25 dk kadar pişirelim.
  • Son olarak pirzola kemiklerini aluminyum folyo ile tavukların üzerlerini de yeşil soğanlar ile süsleyip servis ettim,elbette tercih sizin nasıl ,isterseniz öyle servis edebilirsiniz :)
Hamiş : Poşetteki tavuklar baharatlarla kaplandığından fırını arada bir kontrol etmeyi ihmal etmeyelim.
Hamiş 2: Fırında Tavuk Çeşnisi ismi ile Knorr'un içinde hem baharatlarının hazır olduğu hemde fırın poşetininde bulunduğu birçok ürünü var o ürünler ile de deneyebilirsiniz.







Tagged: , , , , , , , , ,

2 yorum:

  1. Merhaba
    Tarifinizi denedim cok lezzetli oldu ancak resimdeki gibi kizarmadi.
    Bir de yukarda tuz ve yağ atlamissiniz sanırım.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar ;
    Fırında biraz daha uzun tutarsanız iyice kızaracaktır :) E tabi fotoğraflarda çektiğin mekanın ışığı vs.. etkili olabiliyor umarım lezzetli olmuştur.Sevgilerimle

    YanıtlaSil