12 Mart 2013 Salı

Bu harika ve pratik lezzet için yapmamız gereken şey marketten ya  baby patates almak ya da o koca patates yığınının içinden en minik ve en ince kabuklu olanlarını seçip mutfağımıza geldikten sonra ocakta yavaşça tıngırdayan tencereyi arada bir sallamak ve patatesleri bir catal yardımı ile birkaç kez çevirerek her iki tarafınında pişmesini sağlamak :)

Az malzeme bol lezzet , mutfakta çok kısa süren bir mesai sonucu tadı damaklarda uzunca kalan tarif...Üstelik kalorisi çok az,rejim ve diyet yapanlar için harika bir reçete ! 





Ne Lazım ? 
Baby Patates veya İnce Kabuklu ve En Minik Boy Patates 
Dereotu
Karabiber 
Tuz 
Zeytinyağı 

Hadi Yapalım :)

  • Patatesleri soymadan iyice yıkayıp kurulayalım.
  • Derin bir çelik tencereye dibini kaplayacak kadar zeytinyağı koyup patatesleri tencereye dizelim.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 1 saat kadar pişirelim.(Arada bir kapağını açmadan tencerenin iki kulağından tutup sallayalım)
  • Patatesler piştikten sonra  üzerine tuz,karabiber ve ince kıyılmış dereotunu serpelim tekrar kapağını kapatıp yine aynı sallama işlemini gerçekleştirelim (patatese dereotunun aroması geçiyor) ve sıcak ya da ılık servis edelim.
Hamiş : Ölçüleri istediğiniz şekilde çoğaltıp azaltabilirsiniz,pişirme işlemi için mutlaka çelik tencere kullanalım patatesler biraz geç piştiğinden çelik tencere en doğru yöntem.
Hamiş 2 : Yağ az veya patatesin pişme süresi uzun diye patateslerin pişmeyeceğini ya da tencerenin dibine yapışacağını düşünüp endişelenmeyin veya su eklemeyin lütfen denenmiş ve hem lezzeti hem de yapılışı onaylanmıştır :)



Tagged: , , , , , , , ,

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık....sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. uff süper bişey bu ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Seldacım Merhabalar ;
    tesekkürler,sevgiler benden de sana :)

    YanıtlaSil
  4. Canım Cafe Portakal :)
    Cidden süper birşey oluyor , teşekkürler ...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil