3 Ekim 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı tariflerden mis gibi bir tane daha .... 





Ne Lazım ?
Yarım kg barbunya 
2 tane orta boy domates 
2 tane orta boy kuru soğan
1,5 yemek kaşığı salça
1 tane havuç
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 tane kesme şeker
3 diş sarımsak
Tuz
Maydanoz


Hadi Yapalım :)
1)Barbunyaları yarım saat kadar bol suda haşlayalım.
2)Barbunyalar haşlanırken yemeklik doğradığımız soğanlar ile küçük küçük doğradığımız sarımsak ve havuçları  zeytinyağında kavuralım.
3)Soğanlar pembeleştiğinde yine küçük doğradığımız domates ve salçasını ilave edip birlikte kavurmaya devam edelim.
3)Haşlanmış barbunyamızı  (haşlanan suyu kara bir renk olur süzelim) ekleyip karıştıralım,sıcak suyu ilave edip üzerine kesme şeker,tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişirelim.
4)Pişirdiğimiz kapta soğuttuktan sonra servis tabağımıza alıp maydanozla süsledikten sonra arzu ettiğimiz miktarda limonunu da ilave edip afiyetle yiyelim.

Hamiş : Ben barbunyayı yazın taze taze alıp dondurucuya koyuyorum eğer taze barbunya kullanmayacaksanız kuru barbunyayı aynı kurufasulye gibi bir gece önceden ıslatmalısınız.
Hamiş 2 : Zeytinyağlıları çok seven biri olarak özellikle zeytinyağlı yemekleri yaptığımın 2.günü yemeyi daha çok severim çünkü zeytinyağlılar helmelendikçe daha da lezzetlenir bana göre.
Bu arada zeytinyağlılar nazlı yemeklerdendir,pişirdiğimiz kapta soğuttuktan sonra servis kabına almak küçük bir püf noktasıdır...




Tagged: , , , ,

2 yorum:

  1. annem hep der ki taze barbunyanın suyu süzülmez, yoksa kaynayan barbunya suyundaki tüm vitamini atmış oluruz; biz soğanı salçayı domatesi kavurup, biraz da barbunyaları kavurup, sıcak su ekleyip 5 dk düdüklüde pişiriyoruz ailecek çok da lezzetli oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar;
    Mutlaka annenizin tarifi ile ayrı bir lezzeti vardır barbunyanın.Denemeli...
    Tesekkürler,sevgiler

    YanıtlaSil