3 Ekim 2012 Çarşamba

Endinin Mutfağı Davet Sofrası postumda bahsettiğim menümün ana yemeği Et Kavurma tarifim,aynen çataldan dökülüyor cinsinden :) 


Ne Lazım?
1 kg kuzu kuşbaşı
2 orta boy kuru soğan
100 gr kuyruk yağı
Tuz
Karabiber 
Kekik



Hadi Yapalım :)
1)İyice yıkayıp süzdüğümüz etleri geniş ve derin bir tencereye et dışında hiçbirşey eklemeden kısık ateşteki ocağa koyalım.Ara ara kontrol edelim,suyunu çekmeye başladığında küçük küçük doğradığımız kuyruk yağlarını ve (sadece kabuğunu soyup-doğramadan) 2 tane kuru soğanı içine koyup etlerle birlikte pişirmeye devam edelim.(30 dk kadar)
2)Bu sırada etler suyunu çok çekerse yarım bardak ılık su ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
3)Etleri kontrol edip iyice piştiğini gördükten sonra tuz ve karabiberini ekleyip karıştıralım içinden soğan ve kuyruk yağlarını alalım ve altını kapatalım.
4)Servis ederken (kararmaması için) kekik ilave edip afiyetle yiyelim :)

Hamiş:Ben kavurmaları servis kabına aldığım pilavın üzerine koyup öyle sunumunu yaptım.


Tagged: , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder