13 Ağustos 2012 Pazartesi

Sofralarınıza neşe katacak,patates ve sebzelerin birlikteliği ...


Ne Lazım ? 
4 orta boy patates
150 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı muskat (rendelenmiş)
Tuz 
Karabiber 
Brüksel Lahana (Mor lahana - rendeleyelim)
Havuç (Rendelenmiş)
Maydanoz (İnce kıyılmış)

Hadi Yapalım 
1)Patateslerimizi çatal batırdığımızda yumuşak olacak şekilde haşlayalım.Haşlanan patatesleri rende veya çatalla ezip kaşar peyniri,tuz,karabiber,muskat ve tereyağını yedirip soğumaya bırakalım.
2)Bu sırada havuç,lahana ve maydanozları rendeleme ve doğrama işlemlerini halledelim ve hepsini ayrı ayrı kaselere koyalım.
3)Soğuyan patatesten küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve istediğimiz sebze ile üzerini kaplayalım.
4)Alüminyum folyo serip süslediğimiz servis tabağına sıra sıra dizip afiyetle yiyelim.

Hamiş:Bu tarifi farklı kaplama malzemeleri ile de yapabilirsiniz.Örneğin susam,çörekotu,dereotu,küçük doğranmış kırmızı biber,rendelenmiş limon kabuğu gibi....


Tagged: , , , , , , ,

2 yorum: