7 Ağustos 2012 Salı

Evlenmeden önce gereksiz görüp anneme başına iş çıkartıyorsun dediğim herşeyi yapar oldum :) Derler ya yıllar geçtikçe daha çok benzersin diye o misal...
Yazın taze taze aldığımız domatesleri kışın yemeklerde kullanmak hem lezzet katıyor hem de hormonlu sebzelerden bir nebze uzak kalmayı sağlıyor.Bu kışlık domates pürelerini yemeklere,pizza tabanı üzerine sürmeye,menemen yapmaya,kızartmaların üzerine ve tercih ettiğiniz her tarifte kullanabilirsiniz.
Yeşil fasulye,barbunya,enginar ve bezelyeler dolapta yerlerini aldı bile çoktan tabi ki annemin önderliğinde ...


Ne Lazım ? (Ölçüler 6 kg domates için /6 kg domatesten 4 kavanoz çıkıyor)
6 kg domates
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı tuz
3 tane küp şeker
Büyük boy tencere (düdüklü tencere kullandık )
Rondo 



Hadi Yapalım :)
1)Domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyalım,iri iri doğrayıp büyük bir tencereye alalım.
2)İçine sızma yağ,tuz ve şekeri ekleyip düdüklü tencerede 20 dk kadar pişirelim.
3)Pişen domatesleri ılıtıp rondo ile pürüzsüz hale getirelim.
4)Kavanozlara doldurup 15 dk kadar beklettikten sonra kapaklarını sıkıca kapatıp kışın kullanılmaya hazır halde güneş almayan serin bir yerde muhafaza edelim.

Hamiş :) Bu tarifi domatesleri rendeleyerekte hazırlayabilirsiniz ama bu şekilde rondo kullanarak çok pratik oluyor.





Tagged: , , , , , , , , ,

4 yorum:

  1. Süper olmuş eline sağlık, ben de her yaz niyetleniyorum yapayım diye, sanırım şimdi zamanı, bir kaç kavanoz yapıp atmak lazım dolaba.

    YanıtlaSil
  2. İşte yaptım be çok güzel oldu tarif için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Özgecim Merhabalar;
    Şimdi tam mevsimi pazarlar dolu mis gibi domateslerle :)

    YanıtlaSil
  4. Arkadaş Merhabalar;
    Yaptın mı ? Aaaa ne güzel,ellerine sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil