5 Ağustos 2012 Pazar

Hepimizin mutfakta başına gelmiş bir durumdur,börek yaptıktan sonra kalan yufkaları ne yapacağımızı düşünmek,atsan olmaz saklasan kurur,o parçalardan ne gül böreği olur ne de tepsi ... Bu lezzetli börek kalan kırpık yufkaları değerlendirebileceğiniz,isterseniz bu tarifteki gibi yapıp dondurucuya dahi atabileceğiniz çok kolay bir tarif :) 10 dakikanızı bile almayacak , hem pratik hem de lezzetli ...



Ne Lazım ?
Kırpık yufkalar (2 yufka kadar)
1 kase peynir (kaşar peyniri ve beyaz peynir karışık)
2 yumurta
1 su bardağı süt
Küçük parçalar halinde kesilmiş 50 gr kadar margarin



Hadi Yapalım :)
Yufkaları elimizle parça parça koparalım geniş bir kaba koyalım.İçine süt,peynirler,parça margarinler ve yumurtaları kırıp iyice karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına güzelce yayalım.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis edelim.
Afiyet Olsun :)




Tagged: , , , , , , , ,

9 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerıne saglık.Kalan yufkalar için güzel bır degerlendırme.

    YanıtlaSil
  2. Evet hemde israf olmuyor yufkalar :)
    Tesekkürler
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bir dönem ne çok yapardım dedim ...
    şimdilerde illaki gül böreği ! :=)
    eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik,hayirli ramazanlar,bereket ve huzur diliyorum

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Nunu Merhaba ;
    Endinin Mutfagına hoşgeldin ,güzel yorumların için teşekkür ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Yıldız Merhaba;
    Teşekkür ediyorum hepimize bereket ve huzur dolu bir Ramazan dileği ile ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok güzel gözüküyor... bende bloguma beklerim ..merrapunzel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Cok guzel elinize sagik.

    YanıtlaSil
  9. Cok tesekkür ederim. Harika bi tarif. Denedim. Oldu hemde süper;)

    YanıtlaSil