Hepimizin mutfakta başına gelmiş bir durumdur,börek yaptıktan sonra kalan yufkaları ne yapacağımızı düşünmek,atsan olmaz saklasan kurur,o parçalardan ne gül böreği olur ne de tepsi ... Bu lezzetli börek kalan kırpık yufkaları değerlendirebileceğiniz,isterseniz bu tarifteki gibi yapıp dondurucuya dahi atabileceğiniz çok kolay bir tarif :) 10 dakikanızı bile almayacak , hem pratik hem de lezzetli ...
Ne Lazım ?
Kırpık yufkalar (2 yufka kadar)
1 kase peynir (kaşar peyniri ve beyaz peynir karışık)
2 yumurta
1 su bardağı süt
Küçük parçalar halinde kesilmiş 50 gr kadar margarin
Hadi Yapalım :)
Yufkaları elimizle parça parça koparalım geniş bir kaba koyalım.İçine süt,peynirler,parça margarinler ve yumurtaları kırıp iyice karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına güzelce yayalım.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis edelim.
Afiyet Olsun :)
Çok güzel olmuş ellerıne saglık.Kalan yufkalar için güzel bır degerlendırme.
YanıtlaSilEvet hemde israf olmuyor yufkalar :)
YanıtlaSilTesekkürler
Sevgiler
bir dönem ne çok yapardım dedim ...
YanıtlaSilşimdilerde illaki gül böreği ! :=)
eline sağlık
sevgiler
Ellerinize saglik,hayirli ramazanlar,bereket ve huzur diliyorum
YanıtlaSilSevgili Nunu Merhaba ;
YanıtlaSilEndinin Mutfagına hoşgeldin ,güzel yorumların için teşekkür ederim.
Sevgiler
Sevgili Yıldız Merhaba;
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum hepimize bereket ve huzur dolu bir Ramazan dileği ile ...
Sevgiler
çok güzel gözüküyor... bende bloguma beklerim ..merrapunzel.blogspot.com
YanıtlaSilCok guzel elinize sagik.
YanıtlaSilCok tesekkür ederim. Harika bi tarif. Denedim. Oldu hemde süper;)
YanıtlaSil