Geçen gün annemle tariflerle ilgili konuşurken 'anne eskiden sen evde puding yapardın onun tadı bir başka oluyordu tarifi duruyor mu?' diye sorduğumda tarif defterini çıkarıp bu güzel tadı tekrar yapmama yardımcı oldu,gerçekten de ilkokul zamanlarıma geri döndüm ben ilk kaşığı yediğim anda...Eminim siz de yaptığınızda evet o lezzet bu diyeceksiniz :)
Tarif o kadar kolay ki hazırlama ve pişirmeniz toplamda 15 dk sürecek.
Ben kakaolu yaptım isterseniz vanilyalı,veya muzlu,çilekli de yapabilirsiniz.Kasenin en altına biber tane petibör bisküvi koydum farklı bir tat olsun diye siz de böyle deneyebilirsiniz tabi ki.Hatta içine ceviz,fındık,badem ve çikolata parçaları da eklenebilir.
Ne Lazım ? (4 orta boy puding için)
1 litre süt
12 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Hadi Yapalım :)
Tüm malzemeyi tencereye koyup çırpma teli ile çırpalım ve sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirelim.Kaselerin en altına birer tane petibör bisküvi koyup üzerine pudingi dökelim.Önce oda sıcaklığında soğutalım,sonra da buzdolabında servise hazır bekletelim.
Hamiş:Puding,tavuk göğsü gibi tatlılardaki kasenin en üstündeki kısmının kabuk bağlamasını önlemek için üzerine toz şeker serperseniz kabuk bağlamayacaktır.Alın size küçük ama faydalı bir püf noktası daha :)
bence lezzetli olan kabuğu ve tabaklara konulduktan sonra tencerede kalan puding...
YanıtlaSilMerhabalar;
YanıtlaSilBu konuda aynı fikirdeyiz,tencerenin dibinde kalan puding,yeni çırpılmış kek sıyırmayı kim sevmez ki.
Sevgiler
Guzel arkadasimm rahmetli annemin de böyle bi tarifi vardı ama ölçüsünü hatırlamıyorum:( Olsun anne pudingi tarifi bellidir ve aynıdır hep:) Simdi mozaik pasta yapicam onda kullanicam
YanıtlaSil