6 Temmuz 2012 Cuma

Semizotunun çok ciddi bir Omega 3 deposu olduğunu biliyor muydunuz ? Biz zaten ailece çok sevdiğimiz semizotunu yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeği şeklinde hep tüketirdik ama bu özelliğini de öğrendikten sonra artık yeşil salatalarımın en yakın arkadaşı oldu :)
 Reyhan ise başlı başına hep kokusu ile baş döndüren hem de lezzet katan bir malzeme her zaman benim için e bir de bunlara eşimin minik bahçesinden getirdiği körpe çıtır çıtır marul ve yeşil soğanlarda eklenince böyle bir salata tarifim çıktı ortaya ;



Ne Lazım ? (Malzemelerde ölçü vermedim dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz)
Marul
Semizotu
Yeşil Soğan
Reyhan
Havuç
Sızma Zeytinyağı
Tuz
Limon


Hadi Yapalım :)
Bütün yeşillikleri bol suda iyice yıkadıktan sonra iri iri doğrayıp (hatta elimizle bile doğrayabiliriz) salata kasesine alalım.(Ben havuçları kalın jüljen şeklinde doğrayıp süsledim siz nasıl isterseniz öyle doğrar veya rendeleyebilirsiniz tabi ki ) Havuçlarla süsleyip limon ,yağ ve tuzunu da ekleyip bu bol vitamin deposu salatamızı afiyetle yiyelim :)


Yeşilliklerin Yıkanma-Doğranması İle İlgili Minik Ama Faydalı Bilgiler 


Yeşilliklerin hemen tüketilecekse bıçak ile doğranması gerektiğini fakat hemen tüketmeyeceksek ellerimizle kopararak bu işlemi yapmamız gerektiğini;
Ayrıca yeşilliklerin suda bekletilerek yıkanmasının tamamen yanlış bir uygulama olduğunu suyun altında akıtarak yıkanmasının sebzeler ve yeşilliklerin kendi sularının yitirmemeleri açısından daha doğru olduğunu BİLİYOR MUYDUNUZ ? 

Tagged: , , , , , , , , , ,

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık semizotunu çok severim...

    YanıtlaSil
  2. faydalı bilgilerini dikkate alacağım,ellerine sağlık salata harika görünüyor,banada beklerim
    bebekvesaire.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Hülya Merhabalar ;
    Tesekkür ederim,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Kibele Merhabalar;
    Hoşgeldin ,güzel yorumun için teşekkür ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil