Geçtiğimiz hafta yine birkaç günlük kaçamak yapıp Ören'e gittik.İlk gidişimizde de her gittiğim yerin pazarını bulan ben Ören pazarından taptaze meyve ve sebzeler almıştım fakat akşam saati gittiğimiz için dağ çileklerinin sonuna yetişmiştim.Bu sefer erkenden pazara gidip minicik dağ çileklerime kavuştum elbette :) Sevgili eşim,görümcem Hatice ve eşinin şaşkın bakışları arasında o sıcakta emelime ulaştım ve ilk çilek reçelimi yaptım çok mutluyum :)
Mutlaka reçelin yapılışı hep aynıdır ama küçükken anneannem ve annemden görüp hatırladığım şekli ile yaptım bu reçeli...
Ne Lazım ?
1 kg çilek
3,5 su bardağı şeker (çileğin tadına göre azaltıp çoğaltalım)
Yarım limon suyu
Hadi Yapalım :)
1)Çileklerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra bütün şekeri üzerine döküp 1 gece bekletelim.(Çilekler kendi suyunu verip şeker eriyor)
2)Suyunu vermiş çileklerimiz ile şekeri kısık ateşte 45 dk kadar pişirelim.(Kaşığa alıp 2-3 dk bekletip kıvamını kontrol edelim soğudukça kıvam alacak)
3)Yarım limonun suyunu ekleyip 10 dk kadar daha pişirelim ve kavanoza alıp kapağını kapamadan soğutalım.
4)Soğuduktan sonra çilek reçelimiz sabah kahvaltılarımıza eşlik etmek için hazır :)
Afiyet şeker olsun ...
En sevdiğim reçeldir çok güzel olmuş :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim
YanıtlaSilSevgiler :)
hem ev reçeli hemde dağ çileği harika gözüküyor
YanıtlaSil