24 Temmuz 2012 Salı








Ne Lazım ?
1 kg dolmalık biber
3 tane orta boy kuru soğan
2 orta boy domates 
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 çay fincanı pirinç
1 tane küp şeker
Dolma Baharatı
Karabiber
Tuz
Sızma Zeytinyağı
Dolmalık Fıstık
Dolmalık Üzüm 






Hadi Yapalım :)
1) Soğan,domates,maydanoz ve dereotunu çok ince olacak şekilde doğrayalım,geniş bir kaba yıkadığımız pirinçler,baharatlar,kuş üzümü,fıstık,tuz,sızma zeytinyağı ve domates ile birlikte alıp iyice karıştıralım.
2)Dolmalık biberlerimizin kapaklarını kopartmadan keselim içindeki tohumlarını temizleyip hazırladığımız içleri bastırarak kaşık yardımı ile dolduralım ve tencereye sıkıştırarak dizelim.
3)Dizdiğimiz dolmaların üzerine çıkmayacak kadar su dolduralım,sızma zeytinyağı ve tuzunu döküp önce tencere büyüklüğünde bir tabakla sonra da tencerenin kendi kapağı ile kapatıp önce 10 dk harlı ateşte sonrada kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirelim.
4)Pişen dolmalarımızın suyunu hemen dökelim (yoksa çok fazla yumuşuyor) ve kendi tenceresinde soğumaya bırakalım.
5)Soğuduktan sonra limon dilimleri ile süsleyip servis tabağına alalım.
Afiyet Olsun :)


Hamiş: Zeytinyağlı yemeklerimizi mutlaka kendi tenceresinde soğutup servis tabağına alalım,malum zeytinyağlılar nazlı olur önce dinlenmeleri lazım efendim :)


Tagged: , , , , , ,

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyor bu sıcaklarda soguk soguk limonlu hımm harika gider:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim,zeytinyağlılar bu sıcaklarda gerçekten de çok iyi geliyor :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil