19 Haziran 2012 Salı

Hamur işlerinin kraliçesi mantı,kralı ise çiğ börek benim için...Birkaç kez farklı tariflerle deneyip istediğim tadı ve görüntüyü yakalayamayınca bu işin ustası Maide Teyze'ye başvurdum ve gerçekten de sonuç '' BUDUR'' dedirtti :) 


Ne Lazım ? (6 kişilik )
1 kg un
4 kaşık yoğurt
1 yumurta
Aldığı kadar süt 
Kıymalı Harç İçin 
750 gr kıyma
2 orta boy kuru soğan (rendelenecek)
1 su bardağı su
Tuz 

Hadi Yapalım :) 
1)İlk olarak kıymalı harç için tüm malzemeyi karıştırıp,puding kıvamına getirene kadar yoğuralım.Dinlenmeye alalım.
2)Un,yoğurt,yumurta karıştırıp azar azar süt ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım.Yoğurduğumuz hamuru önce 3 parçaya bölelim sonra da ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.Üzerlerine un serpip ıslak bez koyalım ve 45 dk kadar dinlendirelim.

3)Dinlenen hamurlarımızı fotoğraftaki gibi yuvarlak şekillerde merdane yardımı ile açalım,aralarına un serperek üst üste koyalım.
4)Yuvarlak hamurların üzerine yarım ay şeklinde kıymamızı elimizle yayarak koyalım,kapatıp tabak yardımı ile tekerlek gibi keselim.
5)Derin bir tencerede bol sıvı yağı çok kızgın olacak sekilde kızdırıp çiğ böreklerimizi pişirelim.
Afiyet Olsun 

Hamiş : Yağın çok kızgın olması en önemli nokta bu tarifte belirtmek isterim.




Tagged: , , , , , , ,

6 yorum:

  1. çok güzel görünüyorlar canım.ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar ;
    Tesekkur ederim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. CANIM ELLERİNE SAĞLIK SÜPER GÖRÜNÜYOR BENDE NE ZAMANDIR YAPAYIM DİYORDUM EN SON RAMAZANDA YAPTIM HALADA TARİFİNİ YAYINLAYACAĞIM. SERDE TEMBELLİK VAR BİZDE SAYENDE GÖZÜMÜZ DOYDU.ÖPÜYORUM

    YanıtlaSil
  4. Senemcim Merhaba ;
    Cig börek sevilmez mi :) eminim senin yaptığın da çok güzel olmuştur canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ilk kez yapacagım.. esım cok sevdıgını soyler hep.. maya olmadan da kabaran bır hamur olacak bu o zaman oyle mı? bu arada blogunuzu cok sevdım..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Evrimcim Merhabalar,
    Evet aynen oyle maya olmadan da kabariyor ve inanilmaz lezzetli bir tadi var,esinin gönlünü bir kez daha fethedebilirsin :))
    Simdiden afiyet olsun,her zaman beklerim
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil