Bu sıralar workshoplara katılıp yeni tarifler öğreniyorum,keyifli saatler geçiriyorum ... Bu posttaki work shop Keskinoglu'nun davetlisi olarak Mutfağın Okulu MSA bünyesindeydi ve konumuz çok sevdiğim İTALYAN MUTFAĞI :)
Keskinoglu ürünlerini evimde zaten kullanan biri olmakla birlikte bu harika yemekleri yaparken Keskinoglu ürünlerinin tazeliği,Ravika Zeytinyağlarının kalitesini bir kez daha bu vesile ile belirtmek isterim.Gönül rahatlığı ile Keskinoglu Markasının ürünlerini henüz denemediyseniz,buraya tık tık :) yapıp inceleyebilirsiniz.
Bu güzel günün fotoğraflı hikayesi ;
Keskinoglu ürünlerini evimde zaten kullanan biri olmakla birlikte bu harika yemekleri yaparken Keskinoglu ürünlerinin tazeliği,Ravika Zeytinyağlarının kalitesini bir kez daha bu vesile ile belirtmek isterim.Gönül rahatlığı ile Keskinoglu Markasının ürünlerini henüz denemediyseniz,buraya tık tık :) yapıp inceleyebilirsiniz.
Bu güzel günün fotoğraflı hikayesi ;
MSA 'da daha önce de workshoplara katılmış biri olarak Keskinoğlu'ndan bu daveti aldığımda çok sevindim,çünkü MSA'nın o harika ortamı,Hakan Şef ve ekibinin güleryüzü ve profesyonelliği Keskinoglu lezzetleri ile birleşince kuşkusuz çok güzel geçeceği ayan beyan ortadaydı zaten...
İlk olarak kekinin pişmesi gerektiği için Ricotta Kek (Vişneli Sos ile) yaptık .
Kekimiz pişerken Keskinoğlu ürünlerini kullanarak Tavuklu Cevizli Gorgonzola Salatamızı hazırladık ve bu güzel ortamda keyifli sohbetler eşliğinde salatamızı yedik .Biz bu güzel yemekleri yaparken Keskinoglu Sosyal Medya Sorumlusu Erman Bey ,Keskinoglu Halkla İlişkiler Müdürü Eylem Şenol inanılmaz ilgili ve güleryüzlüydü.Hatta Erman Bey bol bol fotoğraflarımı çekti,Eylem Hn videolarımızı kaydetti.Bu anlamda düşününce Keskinoğlu sadece üretimleri ile değil,bu harika kadrosu ile de mutlaka daha çok başarıya imza atacaktır!
Ve en son olmakla birlikte içlerinde en keyif aldığım kısıma gelelim :) Kendi ellerimizle makarna yaptık,makarnalarımızın önce hamurlarını yoğurduk sonra da onları makarna kesme makinesi ile önce uzun hamurlar haline getirip sonra da marketten aldığımız makarnalar gibi makarnalar yaptık.Ben hep merak etmişimdir el yapımı makarnanın nasıl yapıldığını bu workshop o anlamda benim için çok keyifli geçti.
Yoğurduğumuz hamurları makarna kesme aletine koyuyoruz,7 aşaması var,bu aşamalardan geçtikte yumruk kadar hamur fotoğrafta gördüğünüz uzunluğa erişiyor.Daha sonra ise makarna şekline karar verip yine kesme aletinin bir bölmesinden geçirip aşağıdaki şekilde makarnalar elde ediyorsunuz;işte bunlar da bizim fettucinelerimiz :)
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim Keskinoglu Organik Yumurtalarını mutlaka denemelisiniz.Makarnaları yaparken resimdeki renginden de anlaşılacağı gibi yumurtalar gerçekten çok taze (oracıkta hemen yumurtaları kırıp bir güzel omlet yapmamak için kendimi zor tuttum :))
Ve makarnamız çok taze olduğu için hemen pişirip soslayıp bir güzel midelere indiriyorsunuz :) Ayrı bir postta makarna yapımını ayrıntılı bir şekilde tarif olarak vereceğim mutlaka!
Workshop sonunda sertifikalarımızı ve Keskinoglu'nun bizim için hazırladığı güzel hediyelerimizi de aldıktan sonra bu güzel gün için Keskinoglu'na ve MSA -Hakan Sef'e teşekkürlerimi sunarım :)
0 yorum:
Yorum Gönder