22 Mayıs 2012 Salı


Ne Lazım ? (4 kişilik)
500 gr kuzu kuşbaşı
Yarım kg cherry domates
6 tane yeşil biber
2 tane orta boy kuru soğan
Çöp şiş çubukları

Et Marinesi İçin
4 kaşık sızma zeytinyağı
Karabiber
Tuz
1 tane orta boy soğan

Hadi Yapalım :)


1)İlk olarak sabahtan etlerimizi marine edelim.Marine etmek için;etlerimizi derin bir kaba alıp üzerine sızma yağ,tuz,karabiber ve ince ince doğradığımız soğanları ekleyelim karıştıralım ve üzerini kapatıp marine olması için beklemeye alalım.
2)Çöp şişleri hazırlayacağımız saatte cherry domatesleri ikiye keselim,biberleri 3 eşit parçaya keselim,soğanları iri iri doğrayalım malzeme hazırlığımızı böylece tamamlamış olalım.
3)Çöp şiş çubuklarına et,soğan,domates,biber sıralaması ile istediğimiz sıklıkta yerleştirelim.

4)Fırının ızgara telinin üzerine koyup altına fırın tepsinini koyarak 200 derece fırında etlerimiz iyice pişince fırından çıkaralım.
5)Ben yanına pilav ile servis ettim,evde lavaş varsa onunla da servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)

Tagged: , , , , , , , , , ,

6 yorum:

  1. ellerinize sağlık... ben de deneyeceğim.
    bu arada hoşgeldin...

    YanıtlaSil
  2. Çöp şişler nefis görünüyor, ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Fincan Teyze ;
    Hoşgeldin sefalar getirdin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Cafe Kanelo;
    Tesekkur ederim güzel yorumun için:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. yarın akşam iftara misairlerime yapmayı düşünüyorum ama etler fırında bu şekilde pişer mi nasıl olur bilemedim kiii deneyen var mı arkadaşlar??

    YanıtlaSil
  6. yarın akşam iftarda misafirlerimi yapmayı düşünüyorum ama etler bu şekilde güzel pişeer mi kuru olur mu nasıl olur bilemedim deneyen var mı arkdaşlar ne dersiniz??

    YanıtlaSil