Sofralarımızın baş tacı zeytinyağlı yaprak sarma...
2 kg yaprak
2 bardak pirinç
3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
6)Sarma işlemimiz tamamlandıktan sonra tencereye sıra ile dizip,üzerini 1 parmak su geçene kadar sıcak su ile doldurup,1 kaşık zeytinyağı,arzuya göre tuz ve limon ile pişirmeye hazır hale getirelim.
7)Son olarak tenceredeki sarmalarımızın üzerine tenceremizin büyüklüğünde bir tabağı ters şekilde koyup,kapağını kapatarak pişirelim.
Lezzet dolu bir haftasonu dileği ile ....
2 kg yaprak
5 tane kuru soğan
2 tane domates rendesi2 bardak pirinç
3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım limon suyu
Nane
Karabiber
Pul biber
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
Baharat Çeşni
Yarım bardak sızma zeytinyağı
Hadi Yapalım :)
1)İlk olarak yapraklarımızı soğuk suda açarak yıkayalımisonra geniş bir kaba sıcak su koyup yaprakları içine bastırıp arada bir alt üst yaparak hem fazla tuzundan arındıralım hemde yumuşatalım. Sarma işlemine başlarken yaprakları yırtmamaya dikkat ederek suyunu sıkıp,saplarını çıkararak tek tek ayıralım.
2)Yapraklarımız sıcak suda beklerken biz iç harcımızı hazırlamaya başlayalım,soğanları ELİMİZDE minik minik doğrayalım. Rondodan veya robottan geçirdiğimiz soğan suyunu salıyor lezzetsiz oluyor. Zeytinyağımızı tencereye döküp minik doğradığımız soğanlarımızı ve sarımsakları sarartana kadar pişirelim.
3)Yıkadığımız pirinçleri ekleyip soğan ve sarımsaklarla birlikte kavuralım,sonra NANE HARİÇ baharatlarımızı,kuş üzümü,fıstık,maydanoz,dereotu,domates rendesi,şeker ve tuzunu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra nanesini döküp kapağını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
4)Harcımız soğuduktan sonra geniş bir borcama alıp kaşık yardımı ile altüst ederek iyice aromaları birbirine yedirip sarmaya hazır hale getirelim.
5)Saplarını koparıp ,tek tek ayırdığımız yapraklarımıza 1 tatlı kaşığı kadar harç koyup iki tarafından kıvırıp,sigara böreği gibi saralım.
7)Son olarak tenceredeki sarmalarımızın üzerine tenceremizin büyüklüğünde bir tabağı ters şekilde koyup,kapağını kapatarak pişirelim.
Lezzet dolu bir haftasonu dileği ile ....
en sevdiğim şey güzel yapılmış özenle hazırlanmış yemeklerin fotolarına bakmakk :))
YanıtlaSilhoşgeldin:)
YanıtlaSilSevgiler