6 Nisan 2012 Cuma

Endinin Mutfak Dostları Merhaba;

Bugun tarifimiz hepimizin bildiği pilav üstü tavuk ikilisine fark atacak bir lezzet...

                                                                                       Ne Lazım ?
Tavuk İçin
1 bütün tavuk
1 bardak bezelye
1 kaşık soya sosu
1 tatlı kaşığı köri
1 bardak tavuk suyu
1 kaşık baharat çeşni

Pilav İçin
2 bardak pirinç
Yarım bardak tel şehriye
2,5 bardak tavuk suyu
Tuz
Tereyağı
Sızma Zeytinyağı



Hadi Yapalım :)

Soslu Tavuk İçin
1)Bütün tavuğumuzu bol suda haşlayalım,haşladıktan sonra suyunu ayırıp(pilav ve tavuğumuzu soslarken kullanacağız) tavuklarımızı didikleyelim.
2)Bir tencereye hiç yağ koymadan didiklediğimiz tavukları,ayırdığımız tavuksuyundan 1 su bardağı kadar koyup kısık ateşte 10 dk kadar suyunu çektirirken bezelye,baharat çeşni,köri ve soya sosunu ekleyip yavaşça karıştırarak aromaların birbirine geçmesini sağlayalım .
3)Tavuklarımız suyu iyice çektikten sonra ise altını kapatıp dinlenmeye alalım.

Pilav Yapımı İçin
 Pilav tenceremizde tereyağımızı erittikten sonra zeytinyağımızı da ekleyelim,şehriyeleri renkleri dönene kadar kavuralım.İyice yıkayıp nişastasını aldığımız pirinçlerimizi tuzu ile birlikte renkleri sarıya yaklaşana kadar kavuralım.Üzerine 2,5 bardak haşladığımız tavuktan ayırdığımız suyumuzu döküp,ocağımızın en kısık ateşinde kapağını hiç açmadan pişirelim.

Son olarak bir kasenin dibine ilk olarak tavuklarımızı,üzerine de pilavımızı koyup tabağımıza ters çevirerek servis edelim.

Afiyetle....



Tagged: , , , , , , , ,

2 yorum: