1 parça tavuk budu
2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
4 bardak su
Tane karabiber
1 tane orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı tel şehriye
Tavuk budunu 4 bardak su ve soyulmuş, ikiye bölünmüş kuru soğanla haşlayalım.Böylece çok güzel bir aroması olan tavuk suyumuzu elde etmiş oluyoruz .Soğanları sadece tavuk suyumuza aroma ve vitaminini vermesi için kullanıyoruz , soğanlarla işimiz bitti :) Haşlanmış tavuk budumuzu derisinden ayırarak didikliyoruz.Ayrı bir yerde 2 kaşık tereyağını eritip 2 kaşık un ile unun kokusu gidene kadar kavuruyoruz ve bu unlu karışımı tavuk suyumuza çırpma telimizi kullanarak ekliyoruz .Didiklediğimiz tavuklarımızı ve tel şehriyemizi ekleyerek bir taşım kaynatıyoruz .Son olarak tane karabiberlerimizi çorbamızın içine kattıktan sonra servise hazır hale geliyor .
Hamiş : Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbayı ben evde yaptığım sarımsaklı ,baharatlı minik krotanlarımla servis ediyorum .Krotan tarifim de bir sonraki postta ...
Kesinlikle çok lezzetli bir çorba.. Herkese öneririm..
YanıtlaSil