27 Şubat 2014 Perşembe

Yine bir anne yemeği tarifi , yüzlerce kez misafir sofralarımızın ana yemeği olmuş Salçalı Et tarifini vereceğim.
Annemden tarifini de aldıktan sonra bende sıkça pişirir oldum elbette ...
Bu yemek tam anlamı ile ''çataldan dökülüyor '' tabirinin karşılığı :)
Yanına patates püresi/patates kızartması ve pilav çok yakışıyor alın size menü oluşturduk bile :)


Malzemeleri kişi sayısına göre çoğaltabiliriz,bu tariftekiler 2 kişilik bir akşam yemeği için ideal.


Ne Lazım ?
4 parça antrikot et
2 orta boy kuru soğan
6-7 diş sarımsak (dövülmüş)
3 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
1 tane kesme şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik-Pul Biber  

Hadi Yapalım :)
  • Etleri pilav-karnıyarık tenceresi gibi bir tencereye koyup erittiğimiz tereyağı-sıvı yağda hem arkasını hem de önü olmak üzere mühürleyelim (kızartalım).Rengi değişene kadar birkaç kez döndürelim.
  • Mühürlenmiş etleri tencereden alıp bir kenarda bekletelim.Tencerede kalan yağı yıkamadan aynı tencereye (içinde tereyağı ve pişirdiğimiz etin kalmış aroması ile) piyazlıktan biraz küçük doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsakları atıp karamelize olana (hafif kızarmış) kadar pişirelim.Soğanlar renklerini aldıktan sonra salçasını ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp salçalı sosu ılımaya bırakalım.
  • Salçalı sos ılıdığında kenara koyduğumuz etleri sosun içerisine alıp sosa bulayalım,üzerine 1 su bardağı sıcak su,tuz,kesme şeker,karabiber ekleyip altlı üstü karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye başlayalım.Etler pişerken arada bir çevirelim 40-45 dk kadar piştikten sonra üzerine pul biber ve kekik ile servis edelim.
Hamiş : Etler pişerken eğer suyunu çok çekerse azar azar sıcak su ilave edebiliriz.


Afiyetle ...

Tagged: , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder