29 Ağustos 2013 Perşembe

Daha önce de sizlere bu linktende ulaşabileceğiniz bir şekerpare tarifi vermiştim o tarifteki şekerparemiz daha hamurlu sevenler için bu sefer ki tarifimiz ise hani şu kıyır kıyır dediğimiz cinsten içinde birazda irmik olanından :)
Damak tadınıza göre hangisini severseniz o tarif sizin için olsun,hizmette sınır yok Endinin Mutfağında ...






Ne Lazım ? 
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta 
4 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un (unu eleyerek ve azar azar ilave ederek kullanalım lütfen yaklaşık 3 su bardağı kadar )

Üzeri İçin 
1 yumurta sarısı 

Şerbeti İçin 
2 su bardağı toz şeker 
3 su bardağı su
Yarım limon suyu 




Hadi Yapalım :)

  • Un dışındaki malzemeyi derin bir kaba koyup bir çatal yardımı ile karıştıralım,azar azar unu ilave ederek hamurumuz yumuşak bir hal alana kadar yoğuralım.
  • Hamurumuz hazır olduğunda (eğer vakit varsa 15-20 dk kadar buzdolabında dinlendirelim) yoksa da avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirelim ve yağlanmamış fırın tepsisine dizelim.(Sıvı yağ kullandığımız için yağlamaya gerek duymuyoruz)
  • Şekerparelerin üzerine yumurtaları sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Şekerpareler pişerken şerbeti için su ve şekeri tencerede sürekli karıştırıp (şekerini eritene kadar) kaynatalım,kaynama başladığında yarım limon suyunu da ilave edip 10 dk kadar daha birlikte pişirip ılımaya bırakalım.
  • Fırından üzeri kızarmış şekerparelerimizi alıp ılık şerbeti üzerine dökelim ve şerbeti iyice çekmesini bekleyip soğuttuktan sonra servis edelim.
Afiyet Şeker Olsun :)





Tagged: , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder