Daha önce de sizlere bu linktende ulaşabileceğiniz bir şekerpare tarifi vermiştim o tarifteki şekerparemiz daha hamurlu sevenler için bu sefer ki tarifimiz ise hani şu kıyır kıyır dediğimiz cinsten içinde birazda irmik olanından :)
Damak tadınıza göre hangisini severseniz o tarif sizin için olsun,hizmette sınır yok Endinin Mutfağında ...
Ne Lazım ?
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (unu eleyerek ve azar azar ilave ederek kullanalım lütfen yaklaşık 3 su bardağı kadar )
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Şerbeti İçin
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hadi Yapalım :)
Damak tadınıza göre hangisini severseniz o tarif sizin için olsun,hizmette sınır yok Endinin Mutfağında ...
Ne Lazım ?
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (unu eleyerek ve azar azar ilave ederek kullanalım lütfen yaklaşık 3 su bardağı kadar )
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Şerbeti İçin
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hadi Yapalım :)
- Un dışındaki malzemeyi derin bir kaba koyup bir çatal yardımı ile karıştıralım,azar azar unu ilave ederek hamurumuz yumuşak bir hal alana kadar yoğuralım.
- Hamurumuz hazır olduğunda (eğer vakit varsa 15-20 dk kadar buzdolabında dinlendirelim) yoksa da avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirelim ve yağlanmamış fırın tepsisine dizelim.(Sıvı yağ kullandığımız için yağlamaya gerek duymuyoruz)
- Şekerparelerin üzerine yumurtaları sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şekerpareler pişerken şerbeti için su ve şekeri tencerede sürekli karıştırıp (şekerini eritene kadar) kaynatalım,kaynama başladığında yarım limon suyunu da ilave edip 10 dk kadar daha birlikte pişirip ılımaya bırakalım.
- Fırından üzeri kızarmış şekerparelerimizi alıp ılık şerbeti üzerine dökelim ve şerbeti iyice çekmesini bekleyip soğuttuktan sonra servis edelim.
Afiyet Şeker Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder