Yemek davetlerinizde açık ara fark yaratacak, genellikle restaurantlarda bayıla bayıla yediğimiz bu harika lezzeti kendi mutfağınızın şefi olarak evlerinizde de yapabileceksiniz artık :)
Et Pişirme Teknikleri
Et Mühürleme Nedir ?
İstenilen Kıvamda Et Nasıl Pişirilir ?
Taze Baharatlarla Marine Edilmiş Bonfile Tarifi
Ne Lazım ? (2 kişilik)
2 dilim antrikot
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı krema
2 çorba kaşığı kadar tepeleme rokfor peyniri
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı kimyon
5-6 dal dereotu (ince doğranmış)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz-Karabiber-Zeytinyağı
Hadi Yapalım :)
Et Pişirme Teknikleri
Et Mühürleme Nedir ?
İstenilen Kıvamda Et Nasıl Pişirilir ?
Taze Baharatlarla Marine Edilmiş Bonfile Tarifi
Ne Lazım ? (2 kişilik)
2 dilim antrikot
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı krema
2 çorba kaşığı kadar tepeleme rokfor peyniri
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı kimyon
5-6 dal dereotu (ince doğranmış)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz-Karabiber-Zeytinyağı
Hadi Yapalım :)
- Antrikotları tuz,zeytinyağı ve karabiber ile lezzetlendirip (eğer vakit varsa birkaç saat önceden marine edelim yoksa sadece bu şekli ile ) önceden ısıtılmış tavada önlü arkalı şekilde çevirerek mühürleyelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında istediğimiz kıvamda pişirelim;( eğer az pişmiş seviyorsak 2 dk,orta pişmiş seviyorsak 5-7 dakika,çok pişmiş seviyorsak 10 dk tutalım.)
- Diğer tarafta sosu için ezilmiş sarımsağı,krema,hardal ve baharatları bir sos tenceresine alıp hafifçe pişirmeye başlayalım sosu kestirmemek için krema karışımının kenardan kaynadığını gördüğümüz an ocaktan alıp rokfor peyniri ,dereotu ve tereyağını ekleyelim .
- Sıcak fırından çıkmış etin üzerine sosumuzu dökerek servis edelim.
Lezzetle ...
enfes bır et olmus elıne sağlık
YanıtlaSilMımmm Nefis görünüyor,ellerinize sağlık..Roforu bende çok seviyorum ve çokça kullanıyorum..
YanıtlaSil