18 Mart 2013 Pazartesi

Evdeki diyet durumu tam gaz devam ededursun iyi güzel ama sürekli salata veya çorba yapmak benim hiçte işime gelen bir durum değil :)
Mutfağa girip iki çeşit yap çık modunda bir insan olamadığım için de eee artık yeter deyip uzun zamandır kafamda planladığım bir bisküvi-kurabiye tarifimi uyguladım ve istediğim ''o ağızlarda dağılan , bir tane daha yesem mi '' diye düşündüren minik adamcıklarım karşınızda ! 




Ne Lazım ? 
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr paket terem yağ 
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya 
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu 
Kakaolular İçin 
2 çorba kaşığı kakao
Çikolata Parçaları 



Bu hamur ile çok çeşitli kurabiye-bisküviler yapabilirsiniz birkaç örnek vermek gerekirse ;
Tarçın,zencefil,fındık,badem,ceviz ekleyebilir,üzerine reçel-marmelat sürebilir,elma veya portakal-limon kabuğu rendeleyerek içine katabilirsiniz :) 

Hadi Yapalım :)

  • Un,kabartma tozu,vanilya ve pudra şekerini eleyip genişce bir kaba alalım.
  • İçine yumurta ve oda sıcaklığında yumuşamış teremyağ- tereyağını da ekleyip iyice yoğuralım.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettiğimizde yarım saat kadar buzdolabında dinlendirip un serptiğimiz tezgahta çok kalın olmayacak şekilde merdane ile açalım.
  • Açtığımız kurabiyeleri dilediğimiz kurabiye kalıpları ile şekillendirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 185derece fırında 10 dk kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra fırından hemen çıkarıp tepsisinde soğuduktan sonra servis edelim.
Hamiş : Kakaolu ve sade olarak iki şekilde hazırladığım kurabiyeleri hamuru ikiye bölüp bir kısmını sade diğer kısmını ise kakao ve çikolata parçaları ile tekrar yoğurduktan sonra kalıplardan kurabiye şekline getirdim.
Hamiş : Kurabiyeler tereyağı ile hazırlandığı için çok çabuk pişiyor fırını sık sık kontrol ederek yanmasını önleyelim lütfen ve fırın kabında soğutalım ki sıcakken alırsak şekilleri bozulmasın.






Tagged: , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder