1 Şubat 2013 Cuma

Geçen akşam tam yemek saatinde yemeğe gelen süpriz misafirlerime mantı haşlanana kadar
(o kadar kısa sürede olabiliyor yani ) hazırladığım ve aslında adı evde ne varsa karides bile olabilecek bir tarif :) 

Dereotu sevmeyenler eklemeden de yapabilir elbette,örneğin dereotu yerine kırmızı pul biber veya çeşitli soslarla zenginleştirebilirsiniz.




Bu arada özellikle belirtmeliyim ki dondurulmuş karideslerin kralı benim için İglo Gurme Karides.Piştikten sonra küçülmeyen,tadı ve görüntüsü ile güven veren markadır bana göre ve İglo'nun dondurulmuş ürünlerini mutlaka buzluğumda bulundururum bu yüzden.



Ne Lazım ?
1 paket karides 
10-15 tane mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
Pul Biber
6-7 sap dereotu

Hamiş:Dereotunu her daim marketlerde bulmak mümkün fakat eğer sürekli evde elimin altında bulunsun diyorsanız size minik bir öneri yazın birkaç demet dereotunu saplarını kesip yaprak kısımlarını güneşin altında kurutup bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

Hadi Yapalım :)
  • Wok veya derin bir tavada tereyağını eritip minik doğranmış sarımsaklarla,kokusu çıkana kadar pişirelim.
  • Üzerine karidesleri ekleyip birlikte kavuralım (karidesler önce çok az su verecek suyunu çektirene kadar arada bir karıştırarak pişirelim.)
  • Karideslerin üzerine iri doğranmış mantarları da ekleyip mantarların da verdiği suyu çektirene kadar karideslerle birlikte kavuralım.Son anda üzerine pul biberini döküp bir kere karıştıralım ve ocaktan alalım.(Bu işlem sırasında karidesler hem kendi aromalarını hem de mantarın aromasını iyice içine çektiğinden çok lezzetli oluyor)
  • Ocaktan servis tabağına aldığımız karidesli mantarlarımızın üzerine dereotunu ince doğrayıp sıcak servis edelim.
Afiyet Olsun 

Tagged: , , , , , , ,

2 yorum:

  1. işte karides için güzel bir tarif teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mine hn merhabalar,
      Degerli ziyaret ve yorumunuz icin tesekkur ederim :))
      Sevgiler

      Sil