7 Aralık 2012 Cuma

Ezber bozan bir reçel tarifi ; yapılışı çok kolay fakat sofranıza koyduğunuzda farklılık yaratacak bir tat...
Mangoyu istemezseniz tarifi aynı şekli ile mango koymadan yapabilirsiniz bu sefer reçeliniz mandalina reçeli olacaktır.
Ben reçelin tüm aşamalarını tamamladıktan sonra rondodan geçirdim dilerseniz olduğu gibi bırakabilirsiniz,dilerseniz de benim gibi geçirip fotoğraftaki görünüme ulaşabilirsiniz.
Bu harika lezzeti kahvaltılarınız dışında kurabiye ve tartlara dolgu malzemesi olarakta kullanabilirsiniz  :)




Ne Lazım ?

1 kg mandalina (kabuğunu ve beyaz liflerini iyice soyalım ve dilimlerine ayıralım)
2 tane mango (kabuğunu soyup çok küçük küpler halinde doğrayalım)
5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı mandalina suyu 
Yarım limon suyu




Hadi Yapalım :)
1)Kabuklarını soyup dilimlere ayırdığımız mandalinaları ve çok küçük küpler şeklinde doğranmış mangoları geniş bir tencereye alalım.
2)Üzerine şeker ve mandalina suyunu döküp 1 gece bu şekilde bekletelim.
3)Ertesi gün tenceremizi kısık ateşte 15 dk kaynatıp altını kapatıp 5 dk kadar dinlendirelim.Daha sonra bu işlemi tekrar 15 dk kaynatıp 5 dk daha dinlendirerek tekrarlayalım.(Toplam 2 kere 15 dk kaynatıp 5 dk dinlendirmiş olacağız.)
4)Son dinlendirme işleminden sonra orta ateşte tekrar kaynama derecesine gelene kadar pişirdikten sonra yarım limon suyunu sıkıp 5 dk kadar birlikte kaynattıktan sonra altını kapatalım.Ilıdıktan sonra rondodan geçirip pürüzsüz bir hal aldığında kavanozlara doldurup ters çevirerek soğutalım.

Afiyet Şeker Olsun :)


Tagged: , , , , , , , ,

4 yorum:

  1. ben bunu yaparım:) bayıla bayıla da yer ev halkı... elinde sağlık Aşçı Yengeç

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar;
    Ne güzel yorumlar bunlar böyle Endinin Mutfağını şenlendirdiniz :)
    Şimdiden afiyet olsun ...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar blogunuzu gezmekten keyif aldım.Ellerinize sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Yasemin Merhabalar ;
    Güzel yorumun için çok teşekkür eder her zaman beklerim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil