Yanına bir kase yoğurt ile gerçekten çok lezzetli tamamen et ve sebze suyu ile yapılmış bir bulgur pilavı...
Bu tarif birçok aşamadan geçerken sebze suyu ve et suyu ile yapılması ayrıca kimyon en önemli püf noktalarını oluşturuyor.Sebze ve et suyunu birlikte kullanırken kalan et-sebze sularımızı farklı yemeklerde,çorbalarda kullanabileceğinizi belirtmek isterim.
Ne Lazım ?
Et Suyu İçin
150 gr gerdan eti (haşlanıp suyu ve eti ayrı ayrı kullanılacak)
Sebze Suyu İçin
1 kase bezelye
2 parça enginar
Diğer Malzemeler
2 tane yeşil biber
2 tane domates
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Hadi Yapalım :)
1)İlk aşama olarak gerdan etini 3 su bardağı su ile iyice haşlayalım.(Etler tel tel ayrılana kadar)
2)İkinci aşama olarak 2 su bardağı su ile enginarları 15 dk kadar haşlayalım sonra bezelyeleri atıp birlikte 5 dk kadar daha haşlamaya devam edip sebze suyumuzu elde edelim.İçinden enginar ve bezelyeleri alıp enginarları minik küpler halinde doğrayalım.
3)Sebze ve et suyumuzu elde ettikten sonra iyice tereyağı erittiğimiz pilav tenceresinesırasıyla küp doğranmış soğanlarımızı ,biber,domates,salçaları atıp birlikte pişirelim.İyice yıkadığımız bulguru da atıp kavuralım.
4)Kavrulmuş bulgurumuzun içine enginar ve bezelyeleri ilave edip 1,5 su bardağı sebze suyu 1,5 su bardağı et suyu ilave edelim.Son olarak haşlanmış gerdan etini elimizle didikleyerek pilav tenceresine karıştırıp,kimyon ve tuzunu ilave edip kısık ateşte birlikte pişirelim.
5)Bulgurumuz piştikten sonra bol nane dökerek servis edelim.
Afiyet Olsun :)
Hamiş:Tarifi aldığım hünerli ellere sahip arkadaşım Derya'ya ayrıca teşekkür ederim :)
0 yorum:
Yorum Gönder